Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Ανατροπές

ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗς ΡΟΔΟΥ - ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010
Όλα τα δεδομένα κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι σήμερα το πρωί στο Ακταίον ο Αλέκος  Παπουράς θα ανακοινώσει την έξοδό του απότη διαδικασία επιλογής υποψηφίου δημάρχου Ρόδου που εδώ και δύο μήνες έχειξεκινήσει στο ΠΑΣΟΚ (υπάρχει αναλυτικό ρεπορτάζ σε άλλες σελίδες της «δ»). Αν αυτό γίνει (αν δεν έχουν πέσει στο μεταξύ θεοί και δαίμονες για να τον σταματήσουν), είναι προφανές ότι  αλλάζουν άρδην τα δεδομένα και οι συσχετισμοί δυνάμεων  για τις εκλογές στο Δήμο Ρόδου.Τα δεύτερο ερώτημα που τίθεται εκ των πραγμάτων είναι τι θα κάνει μετά. 
Δεν θα είναι υποψήφιος ο ίδιος αλλά θα συνεργαστεί με τον υποψήφιο που θα υποδείξει το ΠΑΣΟΚ;
Θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε θα επιλέξει το ΠΑΣΟΚ ή θα προτιμήσει κάποιον από όλους , για συγκεκριμένους λόγους; 
Θα συνεργαστεί με δήμαρχο εκτός ΠΑΣΟΚ  κι αν «ναι» ποιος θα είναι αυτός; Ο Γιώργος Χατζημάρκος ή ο Χατζής Χατζηευθυμίου, αφού όπωςα ποκάλυψε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ , έχει μιλήσει και με τους δύο;

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο δήμαρχος Αρχαγγέλου δεν θα μείνει  εκτός νυμφώνος στις εκλογές του Νοεμβρίου. Τα επικρατέστερασενάρια, σύμφωνα με τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία 24ωρα είναι δύο. 

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του Γιάννη Παρασκευά, αν εκείνος τελικά προχωρήσει, ανεξαρτήτως της απόφασης τουΠΑΣΟΚ, όπως έχει αφήσει να εννοηθεί.
  Το δεύτερο σενάριο τον φέρει στο συνδυασμό του Γιώργου Χατζημάρκου , με ό,τι αυτό σημαίνει αν ληφθεί υπόψιν ότι στο πλευρό του Χατζημάρκου βρίσκεται ήδη και ο Στέργος Στάγκας.
Στην επίμαχη τηλεοπτική του συνέντευξη, προπομπό των σημερινών ανακοινώσεων, ο Αλέξανδρος Παπουράς δεν άνοιξε τα χαρτιά του. Άφησε όμως σαφέστατα να εννοηθεί ότι δεν τον δεσμεύει καμία απόφαση του ΠΑΣΟΚ για να την υποστηρίξει. Και τούτο διότι όταν ο ίδιος πρότεινε και οι 6 υποψήφιοι να δεσμευτούν γραπτώς ότι θα μετάσχουν με την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στο συνδυασμό του δημάρχου που θα επιλεγεί, κανένας δεν το έπραξε. Κατά συνέπεια δεν θα το πράξει ούτε αυτός...
Το ερώτημα επανέρχεται:
Το τοπικό ΠΑΣΟΚ έχασε τον έλεγχο τωνκαταστάσεων ή σκοπίμως τις οδήγησε σε αυτό το σημείο;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου