Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Ο Jean Paul Gaultier έρχεται στο Μουσείο Μπενάκη για μια ιστορική εκδήλωση μόδας και πολιτισμού




«Μου αρέσει να κοιτάζω τα πράγματα μέσα από μία ασυνήθιστη οπτική και να διερευνώ το αναμενόμενο»
Jean Paul Gaultier
Μια μοναδική, παγκόσμιας εμβέλειας και ιστορικής σημασίας εκδήλωση διοργανώνεται από το Μουσείο Μπενάκη την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017.
benaki
Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στο έργο του κορυφαίου σχεδιαστή μόδας Jean Paul Gaultier που περιλαμβάνει επίδειξη μόδας και επίσημο δείπνο υπέρ των σκοπών του Μουσείου.
Ο θρυλικός Γάλλος δημιουργός επέλεξε το Μουσείο Μπενάκη για να παρουσιάσει αναδρομικά και ζωντανά τις δημιουργίες του με αναφορές στην Ελλάδα και στον πολιτισμό της, ζητώντας μάλιστα η όλη εκδήλωση να έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα με στόχο την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος.
Το Μουσείο ανταποκρίθηκε άμεσα στη γενναιόδωρη προσφορά του Jean Paul Gaultier και ανοίγει για πρώτη φορά στη ιστορία του τις πόρτες του σε μια τέτοια εκδήλωση προς τιμήν του πρωτοποριακού μόδιστρου.

H ιστορική σκακιέρα του Man Ray βγαίνει σε δημοπρασία

man ray chess
O Marcel Duchamp θεωρούσε ότι απλώς «έσπρωχνε ξύλα», αλλά αυτό δεν απέτρεψε τον Man Ray από το να εξελιχθεί σε φανατικό λάτρη του σκακιού. Πράγματι, ο Duchamp, πέρα από δεινός σκακιστής, ήταν αυτός που παρότρυνε τον Man Ray να καταπιαστεί με το ιστορικό παιχνίδι, αλλά και το να ξεκινήσει να σχεδιάζει σκακιέρες.