Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Το Παιδί με την Κουρδιστή Καρδιά (Jack et la Mecanique du Coeur) - VIDEO


  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Στεφάν Μπερλά, Ματίας Μαλζιέ
  • ΣΕΝΑΡΙΟ: Ματίας Μαλζιέ
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ματίας Μαλζιέ, Ορλάντο Σιλ, Σαμάνθα Μπαρκς, Χαρι Σαντεγκί, Στεφάν Κορνικάρ
Ιδιότυπο φιλμ κινουμένων σχεδίων σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Ματίας Μαλζιέ, αρχηγού του γαλλικού ροκ μουσικού συγκροτήματος Dionysos, σε concept άλμπουμ των οποίων βασίζονται η ιδέα και οι χαρακτήρες. Τοποθετημένο στο ευρύτερο στυλ και στην περίοδο της βικτωριανής Αγγλίας, και πιο συγκεκριμένα στο παγωμένο τοπίο του Εδιμβούργου και της εξοχής του, το Παιδί με την κουρδιστή καρδιά έχει ως ρομαντικό ήρωα ένα αγόρι που γεννιέται την πιο κρύα ημέρα του χρόνου και ζει με ένα κουρδιστό ρολόι στη θέση της καρδιάς του. Για να επιβιώσει, δεν πρέπει να πειράζει τα μηχανικά μέρη της, να διατηρεί την ψυχραιμία του και να μην ερωτευθεί, αλλιώς θα πεταχτούν έξω τα ελατήρια και οι βίδες και θα πεθάνει. Έλα όμως που ερωτεύεται μια πικραμένη, μικροκαμωμένη κοπέλα που το έχει σκάσει άρον άρον από την πόλη και ταξιδεύει, παρέα με τον Ζορζ Μελιές, ως την Ανδαλουσία, για να τη βρει στο λούνα παρκ όπου εργάζεται....

15 αστέρια που θα λάμψουν τη σεζόν που έρχεται

 Επιστροφές, εκπλήξεις, μεγάλες και μικρές παραγωγές, από όλα έχει το χειμερινό πρόγραμμα του 2014.
1. Ντέιβιντ Φίντσερ
Κάθε φορά που ο Φίντσερ του «Seven» και του «Fight club» επιστρέφει με μια νέα ταινία, όλοι μιλούν γι' αυτή. Τρία χρόνια μετά το «Κορίτσι με το τατουάζ», ο δύο φορές ως σήμερα υποψήφιος για Οσκαρ σκηνοθέτης, υπογράφει το οσκαρικών προσδοκιών «Gone girl», με πρωταγωνιστή το χρυσό αγόρι του Χόλιγουντ, Μπεν Αφλεκ.

2. Τιμ Μπάρτον
Πολυαγαπημένος στο κινηματογραφόφιλο κοινό για τα φανταστικά του σύμπαντα, ο Μπάρτον καταθέτει φέτος το χαμηλού προφίλ και κόστους «Big eyes», που σηματοδοτεί την πρώτη του μη φανταστική ταινία από την εποχή του «Εντ Γουντ». Και όχι, εδώ δεν παίζει ο Τζόνι Ντεπ. Εδώ παίζουν οι Κριστόφ Βαλτς και Eϊμι Aνταμς στην αληθινή ιστορία των καλλιτεχνών Γουόλτερ και Μάργκαρετ Κιν, ο πρώτος εκ των οποίων έγινε διάσημος για τα πορτρέτα παιδιών με μεγάλα μάτια που εκείνη σχεδίαζε.