Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

1950s 1960s Terrazza Milan Heritage Shots

Από το τέλος της δεκαετίας του ’50, οι Martini & Rossi εγκαινιάζουν μια πρωτότυπη φόρμα επικοινωνίας που περιλαμβάνει τη λειτουργία εφήμερων chic bars με εξωτερικό χώρο, σε αρκετές πόλεις, για τη δοκιμή δροσιστικών Martini cocktails. Ένα concept  που ταίριαζε απόλυτα με το κοινωνικό κλίμα της εποχής, όπου επικρατούσε για πρώτη φορά τόσο έντονα η τάση προς το καινούριο, το διαφορετικό… Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, αυτές οι εφήμερες cosy ταράτσες γίνονται σημείο συνάντησης των διανοητικών κύκλων της κοινωνίας στους τομείς της λογοτεχνίας, του θεάματος, του αθλητισμού, των επιστημών και της πολιτικής. Στη Γαλλία, το concept ξεκίνησε ήδη το 1948 με το άνοιγμα ενός lounge με μεγάλη βεράντα και κήπο, στον τελευταίο όροφο του κτηρίου Martini στην Champs-Elysées. Το 1950, ο 9ος όροφος ονομάζεται Terrazza Martini. 

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ

Λορίν Μπακόλ: Ο κινηματογράφος χωρίς το βλέμμα της (φωτό)


Η βραβευμένη με Όσκαρ Αμερικανίδα ηθοποιός, σύζυγος του Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών. Σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά στη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ τις δεκαετίες του 40' και του 50' και χαρακτηρίστηκε ίνδαλμα της μόδας. Η Λορίν Μπακόλ έμεινε γνωστή στην ιστορία του κινηματογράφου με το προσωνύμιο "το βλέμμα" αλλά και για την υπέροχη χροιά της φωνής της



Carpe diem, quam minimum credula postero... Ο κύκλος των χαμένων ποιητών



 

Τότε . . . Εκείνη τη νύχτα . . . Βγήκαμε από την αίθουσα του « Όπερα » τρικλίζοντας.
Στο μεταξύ, λίγο πριν ανάψουν τα φώτα είχαμε φροντίσει επιμελώς να εξαφανίσουμε από τα μάτια μας τα σταγονίδια της συγκίνησης.
Είμαστε βλέπεις αρσενικοί και τέτοιου είδους αντιδράσεις δεν επιτρέπονται.
Μας ερχόταν να φωνάξουμε « ζήτω η τέχνη του κινηματογράφου» αλλά ούτε κι αυτό το κάναμε
Στις μέρες που ακολούθησαν ο John Keating μας είχε πάρει από πίσω. Ερχόταν απρόσκλητος ακόμα και μέσα στη λυκειακή αίθουσα, εκεί όπου είμαστε υποχρεωμένοι, με τον τρόπο που είχαμε μάθει να παίζουμε τον ρόλο μας.

29 Great Performances By Robin Williams

From Mork and Mindy to Dead Poets Society, Aladdin to Good Will Hunting, and The Birdcage to The Crazy Ones, we will never see the likes of him again. Williams died at age 63 on Aug. 11. 

1. Mork and Mindy (1978–1982) — Mork

Courtesy Everett Collection
A spin-off of Happy Days, Mork and Mindy was Robin Williams’ first real exposure to audiences. It remains an excellent first impression, the kind of television series that sounds silly on paper — an alien from the planet Ork arrives on Earth to observe human behavior — but works largely because Williams makes it work. His Mork is equal parts absurd and lovable, a combination Williams would bring to many of his future roles. —Louis Peitzman

The 147 Greatest Pop Albums Of All Time


These are the 147 most perfect pop records ever created
    1. Elton John - Goodbye Yellow Brick Road (1974)
    2. Fleetwood Mac - Fleetwood Mac (1975)
    3. Bee Gees et. al - Saturday Night Fever (1977)