Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

100 χρόνια μόδας και πολιτισμού στις σελίδες της Βρετανικής Vogue

 100 χρόνια του περιοδικού που κατέγραψε την ιστορία ενός έθνους, στον πολιτισμό και τη μόδα σε μια μεγάλη έκθεση στη National Portrait Gallery

Η μόδα, η ομορφιά και τα πορτρέτα γιορτάζουν 100 χρόνια μέσα από τις σελίδες της Βρετανικής Vogue και μιας έκθεσης στη National Portrait Gallery που αρχίζει στις 11 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Μαΐου 2016.
Η Ναόμι Κάμπελ και η Στέφανι Σέιμουρ από τον Sante d' Orazio
Η Ναόμι Κάμπελ και η Στέφανι Σέιμουρ από τον Sante d' Orazio
Ένας αιώνας στιλ είναι ο τίτλος της έκθεσης. Η βρετανική Vogue ιδρύθηκε το 1916, όταν ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος είχε καταστήσει τις διατλαντικές αποστολές της αμερικανικής Vogue αδύνατες και ο ιδιοκτήτης της Conde Nast του εκδοτικού κολοσσού πίσω από το περιοδικό, ενέκρινε την βρετανική έκδοση.
Horst P Horst και ο περίφημος κορσές
Horst P Horst και ο περίφημος κορσές

Το σπίτι της Ελίζαμπεθ Τέιλορ μέσα από σπάνιες φωτογραφίες



oi-thisauroi-enos-muthou-mpeite-sti-bila-tis-elizampeth-teilor


 

Ενα μπουντουάρ μόνο με παπούτσια.Τα διαμάντια, οι γούνες, τα snapshots του Μπάρτον που δεν ξεπέρασε, οι κρυφές γωνιές της ζωής της Τέιλορ γίνονται βιβλίο και έκθεση.

   Το 2011 ήταν η χρονιά θανάτου της Ελίζαμπεθ Τέιλορ. ¨Ηταν και η χρονιά που η φωτογράφος Κάθρην ΄Οπι απαθανάτισε όλες τις γωνιές του προσωπικού της καταφυγίου
 Μεταξύ του Ιανουαρίου και του Ιουνίου του 2011, η καταξωιμένη φωτογράφος είχε πρόσβαση στη βίλα της θρυλικής Ελίζαμπεθ Τέιλορ στο Μπελ Αιρ στον αριθμό 700 της οδού Nimes μέσω του κοινού τους λογιστή. Τις ώρες που η φωτογράφος έκανε κλικ στις συλλογές από παπούτσια Chanel, τις αμέτρητες φωτογραφίες, τα ανεκτίμητα κειμήλια, τις γούνες, τα διαμάντια, τους πίνακες και τα άλλα έργα τέχνης του κινηματογραφικού μύθου του 20ου αιώνα, η σταρ βρισκόταν στην κρεβατοκάμαρά της. Οι δυο γυναίκες δεν συναντήθηκαν ποτέ. Κανείς δεν είχε μάθει ότι η ΄Οπι απέκτησε τη δυνατότητα να φωτογραφίσει τα πιο προσωπικά, πολύτιμα κι αγαπημένα αντικείμενα και χώρους της Ελίζαμπεθ Τέιλορ.

Η ΄Οπι συνέχισε να φωτογραφίζει το σπίτι και μετά το θάνατο της Λιζ