Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Early Photos of Celebrities in Venice range from the 1940s to the 1970s.


Claudia Cardinale in Venice, 1967. “Once Upon a Time in the West” star, Italian actress.

Vintage φωτογραφίες από το Φεστιβάλ της Βενετίας


Bridget Bardot, 1958

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, κλείνει φέτος 71 χρόνια ζωής!

Το Φεστιβάλ Βενετίας (ιταλ. Mostra Internazionale d'Arte Cinematografica di Venezia) είναι το αρχαιότερο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στον κόσμο. Ξεκίνησε το 1932 ως "Esposizione Internazionale d'Arte Cinematografica" (Διεθνής Έκθεση της Τέχνης του Κινηματογράφου) και από τότε διεξάγεται ετησίως, στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη, στο νησί Λίντο στη Βενετία. Οι προβολές των ταινιών γίνονται στο ιστορικό Palazzo del Cinema. Είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένου κύρους κινηματογραφικά φεστιβάλ και αποτελεί μέρος της φημισμένης Μπιενάλε της Βενετίας, μιας μεγάλης έκθεσης μοντέρνας τέχνης που λαμβάνει χώρα κάθε δύο χρόνια.


 Mostra di Venezia στο  Palazzo Ducale 1947

Τα βασικά βραβεία του φεστιβάλ είναι ο Χρυσός Λέοντας (Leone d'Oro), που απονέμεται στην καλύτερη ταινία του φεστιβάλ, και το Κύπελλο Βόλπι (Coppa Volpi), που απονέμεται στους καλύτερους ηθοποιούς (για ανδρικό και γυναικείο ρόλο).

Το Βραβείο του Μουσολίνι απονεμήθηκε από το 1934 ως το 1942. Πήρε την ονομασία του από τον Ιταλό Πρωθυπουργό Μπενίτο Μουσολίνι και σταμάτησε να απονέμεται με τον θάνατο του Μουσολίνι. Από το 1943 μαι μετά μετονομάστηκε ως Grand International Prize of Venice (Χρυσός Λέοντας).

 Giulio Αndreotti & Αnna Μagnani το 1947

Ο Πατσίνο και ο δολοφόνος του Παζολίνι - Οι δέκα ταινίες που θα αναστατώσουν τη Βενετία

 
 
 
 


































 71ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας
 
 
Το «Birdman» του Αλ. Γκ. Ινιαρίτου, η διπλή παρουσία του Αλ Πατσίνο στα «Manglehorn» και «The Ηumbling», ο Γουίλεμ Νταφόε ως «Παζολίνι» και η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ ως τιμώμενο πρόσωπο του φεστιβάλ ξεχωρίζουν στην κινηματογραφική «πασαρέλα» της Βενετίας
Η ταινία του Μεξικανού σκηνοθέτη, μία από τις πολυαναμενόμενες του φεστιβάλ, είναι μια μαύρη κωμωδία που καταπιάνεται με τα προβλήματα ενός ξεπεσμένου ηθοποιού, διάσημου για την ενσάρκωση του ήρωα κόμικς Birdman. Προφανές το ειρωνικό του θέματος καθώς πρωταγωνιστής είναι ο Μάικλ Κίτον, ο γνωστός κινηματογραφικός Μπάτμαν του Τιμ Μπάρτον, ενώ πλαισιώνεται από ηθοποιούς που έχουν παίξει σε υπερηρωικά μπλοκμπάστερ στη μεγάλη οθόνη όπως είναι ο Εντουαρντ Νόρτον («The Hulk») και η Εμα Στόουν, κορίτσι του Σπάιντερ-Μαν («The Amazing Spider-Man»). Το καστ συμπληρώνει ο Ζακ Γαλιφιανάκης.