Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

David Gilmour & David Bowie - Comfortably Numb

Che Guevara - Ιστορία μιας φωτογραφίας

O Rene Burri είναι Ελβετός και γεννήθηκε στη Ζυρίχη το 1933. Με σπουδές στην Σχολή Καλών Τεχνών, γρήγορα ασχολείται με την φωτογραφία, όταν συναντάται με την πρώτη του Leica, στον στρατό. Έρχεται σε επαφή με το πασίγνωστο πρακτορείο Magnum το 1955 με το οποίο και ξεκινά συνεργασία.

Ο Rene Burri, σε ταξίδι του στην Κούβα το 1963, θα τραβήξει φωτογραφίες του Φιντέλ Κάστρο και του Τσε Γκεβάρα και όσον αφορά στον τελευταίο, θα τον απαθανατίσει σε μία από τις χαρακτηριστικότερες πόζες του, εκείνη με το πούρο.

Che Guevara - Ιστορία μιας φωτογραφίας

Η φωτογραφία του Τσε Γκεβάρα, του Κουβανού φωτογράφου Αλμπέρτο Κόρντα δημιουργήθηκε στις 5 Μαρτίου του 1960, κατά τη διάρκεια της κηδείας των θυμάτων του γαλλικού πλοίου La Coubre που ανατινάχθηκε στο λιμάνι της Αβάνας στις 4 Μαΐου. Δημοσιεύτηκε επτά χρόνια αργότερα και αποτελεί μέχρι σήμερα την δημοφιλέστερη ίσως φωτογραφία του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα. Σύμφωνα με το Maryland Institute College of Art, είναι «η πιο διάσημη φωτογραφία στον κόσμο και σύμβολο του 20ού αιώνα.»  Ο Τσε Γκεβάρα ήταν 31 στην φωτογραφία αυτή.
  
Ιστορία της φωτογραφίας