Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Τίτλοι τέλους

ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗς ΡΟΔΟΥ


Σε άδεια έδρανα η τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Αναμενόμενο. Όχι μόνο λόγω της χαλαρότητας που φέρνει ο Αύγουστος, αλλά κυρίως λόγω της προεκλογικής περιόδου που έχει ξεκινήσει. Όλοι  οδεύουν προς μια εκλογική αναμέτρηση, που δεν μοιάζει με τις άλλες, αφού αυτή τη φορά θα σηματοδοτήσει το τέλος των υφιστάμενων αυτοδιοικητικών θεσμών, Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και Δήμων, με τη σημερινή μορφή τους. Κατά συνέπεια, κανένα ενδιαφέρον δεν υφίσταται για τους περισσότερους εκ των αιρετών. Το δίμηνο  Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου , δίμηνο αμιγώς προεκλογικό, η εικόνα διάλυσης θα είναι ακόμη πιο έντονη σε όλα τα επίπεδα. Επί της ουσίας, δεν θα ήταν υπερβολή αν ισχυριστούμε ότι η παρούσα νομαρχιακή και δημαρχιακή θητεία έχει ήδη λήξει. Πάμε γι άλλα…

Και προκριματικές στο ΠΑΣΟΚ;

ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ 
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗς ΡΟΔΟΥ


Σύγχυση προκάλεσε προς στιγμή στο ΠΑΣΟΚ η κοινοποίηση εγκυκλίου η οποία αναφέρεται στη διενέργεια προκριματικών εκλογών για την ανάδειξη των υποψηφίων δημάρχων, την οποία υπογράφουν οι κκ Ξυνίδης και Τσούρας. Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί τώρα, με τόση καθυστέρηση, έρχεται μια τέτοια εγκύκλιος, όταν έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, δύο μήνες περίπου, με διαδικασίες και συζητήσεις ατελέσφορες, που έχουν χάσει πλέον το κύρος και τη σοβαρότητά τους.
Τελικά,  διευκρινίστηκε από τους συμμετέχοντες στη διαδικασία για το κομματικό χρίσμα, ότι η εγκύκλιος αυτή αφορά μόνο τις περιοχές όπου έχει ήδη αποφασιστεί να γίνουν προκριματικές εκλογές για την επιλογή του υποψηφίου δημάρχου. Η Ρόδος ΔΕΝ είναι μεταξύ αυτών. Στις συσκέψεις που προηγήθηκαν στην Ιπποκράτους, της Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων, αποφασίστηκε από κοινού, η επιλογή να γίνει με πολιτική αξιολόγηση, σε συνάρτηση με δημοσκόπηση. Κατά συνέπεια, η εγκύκλιος κοινοποιήθηκε  σε όλα τα τοπικά κομματικά όργανα μάλλον για λόγους τυπικούς.
Δεν αποκλείεται όμως, τώρα που κακοφόρμισε η διαδικασία που ακολουθείται, ορισμένοι εκ των υποψηφίων να ζητήσουν να επανεξετασθεί η δυνατότητα διεξαγωγής προκριματικών εκλογών και για τον υποψήφιο δήμαρχο Ροδίων. Ένας εκ των υποστηρικτών, ανέκαθεν, της άποψης αυτής ήταν και παραμένει ο Βασίλης Παπανικόλας. Είναι δε πεποίθηση πολλών  ότι αν από την αρχή είχαν συμφωνήσει όλοι σε προκριματικές, το ΠΑΣΟΚ στη Ρόδο θα είχε αποφύγει τα ευτράπελα που έχουν συμβεί, ενώ το αποτέλεσμα θα ήταν αδιαμφισβήτητο, αφού καμία δημοσκόπηση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την άμεση δημοκρατία.

'Τα κορόιδα, οι ξύπνιοι και η γυναίκα του Καίσαρα' !

Άρθρο του πρώην βουλευτή Δωδ/σου του ΠΑΣΟΚ  Βασίλη Παπανικόλα για το πολιτικό χρήμα

Προχθές, σε συνέντευξη μου, έκανα μια πρόταση, η οποία βλέπω να περνά στο «ντούκου». Οι λόγοι προφανείς! Την επαναφέρω λοιπόν και την εξειδικεύω για όσους ίσως δεν την κατάλαβαν καλά, γιατί το κρίσιμο θέμα –κατά τη γνώμη μου- δεν είναι η καθυστέρηση του ΠΑΣΟΚ να υποδείξει τον εκλεκτό του, στο οποίο αποκλειστικά εστιάζεται σήμερα ο δημόσιος διάλογος τοπικά, αλλά οι όροι με τους οποίους θα διεξαχθούν αυτές οι εκλογές!


Οι όροι θα πρέπει να ξεκαθαριστούν νωρίς και οι όροι αυτοί θα πρέπει να είναι ξεκάθαροι!

Έρχονται λοιπόν εκλογές. Όπως όλες τις προηγούμενες, κάποιοι θα παίξουν το ρόλο του «κορόϊδου», σε αντίθεση με κάποιους «ξύπνιους» οι οποίοι έχουν μάθει να τα τρώνε από τα κορόϊδα!!

Στις εκλογές διακινούνται σημαντικά χρηματικά ποσά, «μαύρα» στη συντριπτική τους πλειοψηφία, το ύψος των οποίων καθορίζεται από το μέγεθος βλακείας, απειρίας, ματαιοδοξίας, πονηριάς αλλά και γκρίζων συμφωνιών των «κορόϊδων»!!!

Βέβαια, κάποια από τα «κορόϊδα» θεωρούν ότι τα χρήματα που θα ακουμπήσουν είναι μια επένδυση, την οποία θα αποσβέσουν και θα βγάλουν και επί πλέον κέρδος με την εκλογή τους.

Όλα αυτά όμως, λίγο – πολύ είναι γνωστά σε όλους, με την επιφύλαξη ίσως της εξειδίκευσης του ποιοι συνήθως είναι οι «ξύπνιοι» και ποιες είναι οι υπηρεσίες που παρέχουν. Δεν θέλω όμως σήμερα να ασχοληθώ με αυτούς, θα το κάνω σίγουρα, αλλά σε άλλο χρόνο....