Σάββατο, 31 Ιουλίου 2010

Και προκριματικές στο ΠΑΣΟΚ;

ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ 
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗς ΡΟΔΟΥ


Σύγχυση προκάλεσε προς στιγμή στο ΠΑΣΟΚ η κοινοποίηση εγκυκλίου η οποία αναφέρεται στη διενέργεια προκριματικών εκλογών για την ανάδειξη των υποψηφίων δημάρχων, την οποία υπογράφουν οι κκ Ξυνίδης και Τσούρας. Πολλοί αναρωτήθηκαν γιατί τώρα, με τόση καθυστέρηση, έρχεται μια τέτοια εγκύκλιος, όταν έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, δύο μήνες περίπου, με διαδικασίες και συζητήσεις ατελέσφορες, που έχουν χάσει πλέον το κύρος και τη σοβαρότητά τους.
Τελικά,  διευκρινίστηκε από τους συμμετέχοντες στη διαδικασία για το κομματικό χρίσμα, ότι η εγκύκλιος αυτή αφορά μόνο τις περιοχές όπου έχει ήδη αποφασιστεί να γίνουν προκριματικές εκλογές για την επιλογή του υποψηφίου δημάρχου. Η Ρόδος ΔΕΝ είναι μεταξύ αυτών. Στις συσκέψεις που προηγήθηκαν στην Ιπποκράτους, της Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων, αποφασίστηκε από κοινού, η επιλογή να γίνει με πολιτική αξιολόγηση, σε συνάρτηση με δημοσκόπηση. Κατά συνέπεια, η εγκύκλιος κοινοποιήθηκε  σε όλα τα τοπικά κομματικά όργανα μάλλον για λόγους τυπικούς.
Δεν αποκλείεται όμως, τώρα που κακοφόρμισε η διαδικασία που ακολουθείται, ορισμένοι εκ των υποψηφίων να ζητήσουν να επανεξετασθεί η δυνατότητα διεξαγωγής προκριματικών εκλογών και για τον υποψήφιο δήμαρχο Ροδίων. Ένας εκ των υποστηρικτών, ανέκαθεν, της άποψης αυτής ήταν και παραμένει ο Βασίλης Παπανικόλας. Είναι δε πεποίθηση πολλών  ότι αν από την αρχή είχαν συμφωνήσει όλοι σε προκριματικές, το ΠΑΣΟΚ στη Ρόδο θα είχε αποφύγει τα ευτράπελα που έχουν συμβεί, ενώ το αποτέλεσμα θα ήταν αδιαμφισβήτητο, αφού καμία δημοσκόπηση δεν μπορεί να υποκαταστήσει την άμεση δημοκρατία.