Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

Το ημερολόγιο της Pirelli για το 2017 δια χειρός Peter Lindbergh


Το 2016, η Pirelli αποφάσισε να αλλάξει ριζικά τη φιλοσοφία του θρυλικού της ημερολογίου και να έρθει σε επαφή με τα ήθη και τις αξίες της σύγχρονης εποχής γύρω της -και, μεταξύ μας, καιρός ήταν. Με την Annie Leibovitz πίσω από το φακό, το Pirelli Calendar 2016 είχε ως πρωταγωνίστριες ονόματα όπως αυτό της Patti Smith, της Yoko Ono, της Serena Williams, της Amy Schumer και άλλων υπέροχων, εντυπωσιακών και πανέμορφων (μέσα κι έξω) γυναικών που κάποτε δεν θα έπεφταν ούτε ως πρόταση σε meeting των υπεύθυνων του ημερολογίου.
Για το 2017, η Pirelli ακολουθεί σταθερά τον ίδιο δρόμο συνθέτοντας μια πραγματική dream team γυναικών -σχεδόν όλες τους κάτοχοι ή προτεινόμενες για βραβείο Όσκαρ- που θα φιλοξενηθεί στις ιλουστρασιόν σελίδες του φετινού ημερολογίου. Μοναδική εξαίρεση η «special guest» Anastacia Ignatova, η οποία είναι καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας.
Οι υπόλοιπες λαμπερές κυρίες που θα φωτογραφηθούν για λογαριασμό του Pirelli Calendar 2017 θα είναι οι: Lupita Nyong’o, Jessica Chastain, Uma Thurman, Nicole Kidman, Lea Seydoux, Robin Wright, Zhang Ziyi, Helen Mirren, Rooney Mara, Penelope Cruz, Julianne Moore, Charlotte Rampling, Alicia Vikander και Kate Winslet. Και παρότι η φετινή λίστα δεν έχει την μεγάλη ποικιλία (σε ιδιότητες, ηλικία, φυλή και χρώμα) της περσινής, ανεβάζει τον ηλικιακό πήχη δείχνοντας μια σαφή προτίμηση στις πιο ώριμες γυναίκες -ο μέσος όρος ηλικίας των 15 γυναικών είναι 44.
 Τη φωτογράφηση θα αναλάβει ο σπουδαίος Peter Lindbergh, ο οποίος και είπε στη Vogue πως η φετινή επιλογή γυναικών «είναι η απάντηση στην ψεύτικη εικόνα που έχει δημιουργήσει για την ομορφιά η βιομηχανία». Ο ίδιος σχολίασε πως επέλεξε τα φετινά του μοντέλα συγκεντρώνοντας ηθοποιούς που παίζουν σε κατεξοχήν ποιοτικές ταινίες και έπειτα τις άφησε να είναι ο εαυτός τους μπροστά στον φωτογραφικό του φακό. Η ελπίδα του είναι πως τα ωμά, «άφτιαχτα» πορτρέτα αυτών των διάσημων ηθοποιών θα επιτρέψουν στην Pirelli να συνδεθεί με ένα διαφορετικό είδος γυναικείας ομορφιάς.

Η διαφήμιση για το νέο άρωμα του Kenzo θα μπορούσε να είναι το καλύτερο βίντεο κλιπ της χρονιάςΤο περίφημο περιοδικό W το χαρακτηρίζει ως μια διαφήμιση – παρωδία όλων των διαφημίσεων που έχουν γίνει ποτέ για άρωμα. Κι αυτό διότι, θυμίζει περισσότερο μουσικό βίντεο κλιπ, παρά διαφημιστικό σποτ για αρωματική δημιουργία.
Ο λόγος για τη διαφήμιση για το νέο άρωμα του Kenzo, ονόματι Kenzo World.
Ο διάσημος γαλλικός οίκος ανέθεσε στον Spike Jonze να γυρίσει ένα αν μη τι άλλο τολμηρό και εκρηκτικό σποτ για το ολοκαίνουργιο ελιξήριό του, με πρωταγωνίστριά του την ηθοποιό και χορεύτρια Margaret Qualley, τη μικρότερη κόρη της Χολιγουντιανής σταρ Andie MacDowell και του πρώην μοντέλου Paul Qualley.
Τη φρενήρη χορογραφία του κλιπ, ο τίτλος του κομματιού που ακούγεται είναι το «Mutant Brain» του  Zonnze, υπογράφει ο Ryan Heffington, ο χορογράφος του βίντεο κλιπ της Sia «Chandelier».

http://www.klik.gr