Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Παρέμβαση Γιάννη Παρασκευά στις δημοτικές εκλογές

Της Ρένας Διακίδη

Παρέμβαση  στα του Δήμου της Ρόδου έκανε ο Γιάννης Παρασκευάς, με συνέντευξη του νωρίτερα απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Τηλεόρασης ΚΟΣΜΟΣ, στη Ρένα Διακίδη και τον Κλεάνθη Λοΐζο, λίγα μόνο 24ωρα πριν από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της Κυριακής.

Αναφερόμενος στους δύο βασικούς διεκδικητές του Δήμου, Γιώργο Χατζημάρκο και Στάθη Κουσουρνά, και στα χαρακτηριστικά των δύο υποψηφιοτήτων, άφησε σαφέστατα να εννοηθεί ότι προοπτική ανάπτυξης για το νέο, ενιαίο δήμο υπάρχει μόνο με τον Γιώργο Χατζημάρκο, σε αντίθεση με τον Στάθη Κουσουρνά, για τον οποίο είπε ότι η διαχειριστική λογική που τον χαρακτηρίζει, στους καιρούς κρίσης που διανύουμε, θα αποβεί σε βάρος του νησιού.
Συγκεκριμένα ο κ. Παρασκευάς είπε ότι αν δήμαρχος την Κυριακή αναδειχθεί ο Γιώργος Χατζημάρκος, τα σενάρια είναι δύο. Σύμφωνα με το θετικό σενάριο, μπορούν να γίνουν οι παρεμβάσεις και οι τομές που απαιτούνται για την ανάδειξη μιας νέας παραγωγικότητας, που θα θέσει το νησί σε τροχιά ανάπτυξης και θα μειώσει κατά πολύ τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. «Δεν μπορείς να κάνεις άλματα αν δεν έχεις κάποια “άγνοια κινδύνου” και δεν πάρεις το ρίσκο των αποφάσεών σου» δήλωσε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με το δεύτερο αρνητικό σενάριο, εάν δεν υπάρξει συνοχή στην παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκου, τότε θα περιοριστεί σε απλή διαχείριση των προβλημάτων του νησιού.
Για τον Στάθη Κουσουρνά ο Γιάννης Παρασκευάς είπε ότι έχει πιο στέρεα χαρακτηριστικά, της διαχείρισης και του συστήματος, τα οποία όμως δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στον τόπο, ούτε να δώσουν προοπτική. «Η διαχειριστική λογική σε περιόδους ευημερίας μπορεί και να αποβεί θετική, όμως σε περιόδους κρίσης όπως η σημερινή, θα αποτελέσει βαρίδι για τον τόπο» ανάφερε.