Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Rena Pavlaki - Diakidi by Raminta Tubenyte


Rena Pavlaki - Diakidi by Raminta Tubenyte


Rena Pavlaki - Diakidi by Raminta Tubenyte


Rena Pavlaki - Diakidi by Raminta Tubenyte




Δήλωση της Ρένας Παυλάκη – Διακίδη για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στα τοπικά υποκαταστήματατων αλυσίδων HONDOS και SEPHORA, αντιστάθηκαν σήμερα στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής, σε μια αγορά των πλήρως αποδομημένων και καταπατημένων εργασιακών δικαιωμάτων.
Οι εργαζόμενοι "ξεζουμίζονται", με περισσότερες ώρες εργασίας και μικρότερες αποδοχές, προς όφελος των μεγάλων αλυσίδων και - ξένων κατά κύριο λόγο - επιχειρήσεων, συμπαρασύροντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που δίνουν αγώνα επιβίωσης και προσπαθούν να ακολουθήσουν τον ανταγωνισμό των ισχυρών, ανοίγοντας τις Κυριακές με δυσβάσταχτο κόστος λειτουργίας και πενιχρά αποτελέσματα στα ταμεία τους.

Σε μια τουριστική περιοχή όπως η δική μας, η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή είναι αυτονόητη τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις που άπτονται του τουριστικού τομέα. Υπό την βασική προϋπόθεση ότι θα συνεπάγεται νέες θέσεις εργασίας και αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων. Αυτό στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει.
Στην Ελλάδα των μνημονίων, η ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων "βαφτίζεται" μεταρρύθμιση, ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, εκσυγχρονισμός των αγορών και εξυπηρέτηση των καταναλωτών, με θύματα τους εργαζόμενους πρωτίστως του ιδιωτικού τομέα, που ήταν ο πρώτος που υπέστη το μεγαλύτερο πλήγμα από την προσπάθεια της δήθεν διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.

Ρένα Παυλάκη - Διακίδη
υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με την παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο"
του υποψηφίου Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου

Το άρθρο μου για την Γέφυρα της Κρεμαστής στο rodosalarm.gr

Ρένα Παυλάκη - Διακίδη: Ο Γ. Μαχαιρίδης γυρίζει την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ των μονοψήφιων ποσοστών

Ρένα Παυλάκη - Διακίδη: Ο Γ. Μαχαιρίδης γυρίζει την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ των μονοψήφιων ποσοστών
ΔΗΛΩΣΗ - ΣΧΟΛΙΟ: Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, που ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης αποποιείται του κόμματος στο οποίο οφείλει εξ ολοκλήρου την 30ετή πολιτική του καριέρα.
Κραδαίνων το λάβαρο του “ανεξάρτητου”, τώρα που το άλλοτε πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ έχει πέσει σε μονοψήφια ποσοστά, κατά συνέπεια δεν του είναι πλέον τόσο χρήσιμο όσο σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ο Γιάννης Μαχαιρίδης δήλωσε σήμερα (Τετάρτη) από την Κω ότι έχουν σπάσει οι κομματικές γραμμές διότι οι πολίτες δεν ακούνε πλέον τα κόμματα ενώ η παράταξή του είναι ανεξάρτητη δίχως αναφορά σε πολιτικό χώρο (πηγή aegeanews.gr/default.asp).

Ο Γιάννης Μαχαιρίδης είναι ο άνθρωπος που ευεργετήθηκε όσο ελάχιστοι από τον κομματικό φορέα που τον ανέδειξε και τον διατήρησε τόσα χρόνια στο πολιτικό προσκήνιο, θέτοντας πάντα στην διάθεσή του τον μέχρι πρότινος πανίσχυρο κομματικό μηχανισμό.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που ταύτισε τον εαυτό του με το ΠΑΣΟΚ, κατά την λουδοβίκεια λογική “L'État, c'est moi”! Και δεν έχανε ευκαιρία να το υπενθυμίζει στους πάντες, επιδεικνύοντας την επιρροή που διέθετε, τόσο τοπικά, όσο και στα κεντρικά όργανα το κόμματος.

Ρένα Παυλάκη - Διακίδη: Ύβρις η προεκλογική εκμετάλλευση της τραγωδίας στη Γέφυρα Κρεμαστής

Ρένα Παυλάκη - Διακίδη: Ύβρις η προεκλογική εκμετάλλευση της τραγωδίας στη Γέφυρα Κρεμαστής

Σχετικά με την γνωστοποίηση από μέρους του περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη, στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ότι μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες στην γέφυρα της Κρεμαστής, η Ρένα Παυλάκη – Διακίδη, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” του υποψηφίου περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, δηλώνει τα εξής:
“Αποτελεί ύβρι στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην γέφυρα της Κρεμαστής τον περασμένο Νοέμβριο και υποτίμηση της νοημοσύνης της τοπικής κοινωνίας, να γίνεται με κυνικό και ξεδιάντροπο τρόπο, προεκλογική εκμετάλλευση της τραγωδίας, όταν μέχρι πριν από λίγους μήνες ακόμη, η περιφερειακή αρχή του Γιάννη Μαχαιρίδη, προσπαθούσε να πείσει την κοινή γνώμη ότι το έργο δεν έγινε μέχρι σήμερα, με ευθύνη του “αθηνοκεντρικού κράτους”.
Μόνο τους τελευταίους μήνες, ο Γ. Μαχαιρίδης έχει δηλώσει δεκάδες φορές ότι “σύντομα ξεκινούν τα έργα στη γέφυρα Κρεμαστής”. Τελικά, ως δια... μαγείας, φτάσαμε στο τελευταίο 20ήμερο προ των εκλογών, για να δηλώσει στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι ο εργολάβος εγκαθίσταται και οι εργασίες ξεκινούν σε λίγες μέρες!
Πόσο πιο χαμηλά μπορούν να φτάσουν;
Αξίζει να τονιστεί προς υπενθύμιση της κοινής γνώμης, ότι λίγες ημέρες μετά την τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους, ο Γ. Μαχαιρίδης, προκειμένου να αποσείσει από πάνω του τις ευθύνες, για την μη κατασκευή του έργου, είχε δώσει στην δημοσιότητα ένα αριθμό 44 εγγράφων που εστάλησαν την τελευταία δεκαετία (!) στα υπουργεία για την εκτέλεση του έργου κατασκευής της γέφυρας, τα οποία ποτέ δεν απαντήθηκαν.
Ταυτόχρονα, ανακοινώνει την προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου «Γέφυρα Κρεμαστής» προϋπολογισμού 3.500.000€ το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από πιστώσεις του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.
Κατόπιν αυτών, είναι εύλογο το ερώτημα “γιατί τώρα;”, όταν τόσα χρόνια απλώς έστελνε χαρτιά στα υπουργεία. Έπρεπε να χαθούν άνθρωποι, για να διαπιστώσει ο ίδιος άνθρωπος που αλληλογραφεί εδώ και δέκα χρόνια με υπουργεία και υπηρεσίες, ότι διαθέτει και τις μελέτες και τα κονδύλια για να δημοπρατήσει στο έργο τον περασμένο Ιανουάριο!

Αποκλειστικό: Η Top Woman δημοσιογράφος από τη Ρόδο, Ρένα Παυλάκη - Διακίδη, μπαίνει στη μάχη της πολιτικής

Τι είναι αυτό που ωθεί έναν δημοσιογράφο στην ενασχόληση με τα κοινά; Πώς μπορεί το Παγκόσμιο Νησί του Ήλιου, η Ρόδος, να γίνει στην πραγματικότητα η «ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού», όπως την αποκαλούν οι κάτοικοί της; Πώς μπορεί να «ανθίσει» ακόμα περισσότερο η περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου; Η έμπειρη δημοσιογράφος Ρένα Παυλάκη - Διακίδη και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την ανεξάρτητη παράταξη «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο», του υποψηφίου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, δίνει τις απαντήσεις. Συνέντευξη στην Ειρήνη Νικολοπούλου.

************



Ειρήνη Νικολοπούλου: Τι είναι αυτό που οδηγεί την δημοσιογράφο στην πολιτική
;

Ρένα Παυλάκη Διακίδη: Θα έλεγα ότι πρόκειται για τη φυσική εξέλιξη μιας πορείας 25 χρόνων στη δημοσιογραφία. Πρακτικά αυτό σημαίνει 25 χρόνια ενασχόλησης  με τα προβλήματα του τόπου. Από ένα σημείο και μετά, δεν αρκείσαι σε καταγραφές και διαπιστώσεις. Τα βιώνεις, παθιάζεσαι!  Πρόκειται για τον τόπο μου άλλωστε. Ίσως είναι και θέμα ταμπεραμέντου. Δεν μου αρκούν πια οι διαπιστώσεις για τα κακώς κείμενα. Θέλω να κάνω περισσότερα πράγματα. Η καθημερινή μάχη της πένας, του μικροφώνου, της τηλεοπτικής κάμερας, να μεταφερθεί σε ένα άλλο επίπεδο. Εκ των έσω. Με την ελπίδα και την προσδοκία ότι, εκεί, η μάχη θα είναι περισσότερο αποτελεσματική.

ΕΝ: Μιλάτε για έναν πολύ ξεχωριστό τόπο. Τη Ρόδο όπου ζείτε. Ένα τόπο συνώνυμο του ελληνικού τουρισμού, που τον ακολουθεί ο δικός του μύθος;

ΡΠ: Δεν έχω μάθει να ωραιοποιώ καταστάσεις. Η πραγματικότητα όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι ζώντας σε αυτόν το τόπο και φυσικά μέσα από την δουλειά μου, δεν είναι καθόλου ειδυλλιακή. Ο μύθος της τουριστικής Ρόδου φοβάμαι ότι δεν ζει πια. Το νησί βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε συνεχή φθίνουσα πορεία. Χάθηκε η λάμψη των δεκαετιών του '60 και του '70. Όταν πρωταγωνιστούσε στις χολιγουντιανές παραγωγές της εποχής εκείνης, όταν είχε συνδεθεί με τις ταινίες του Φίνου, όταν είχε γίνει το φυσικό σκηνικό των χρόνων της αθωότητά μας. Όταν το διεθνές jet set με την παρουσία του, ενίσχυε τη λάμψη και τροφοδοτούσε τον μύθο. Σήμερα τίποτε από όλα αυτά δεν υπάρχει. Απέραντη φυσική ομορφιά και μια ιστορία χιλιετηρίδων,  καταδικασμένες στη μαζικότητα και τη μιζέρια. Σε μια εποχή που όλα ξεπουλιούνται σε τιμή ευκαιρίας, η Ρόδος – αν και θα μπορούσε – δυστυχώς δεν αποτελεί εξαίρεση.

Κάρτα εκλογών


Ανοιχτή επιστολή Ρένας Παυλάκη - Διακίδη

 Ρόδος, 20 Μαρτίου 2014

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

δεν είναι στις προθέσεις μου να απευθυνθώ σε σας με μια τυπική επιστολή που θα ακολουθεί τους “κανόνες” του εκλογικού marketing, ούτε υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να πω για μένα και που δεν είναι ήδη γνωστό σε σας.

Γνωριζόμαστε καλά άλλωστε, μέσα από μια πορεία 25 χρόνων στη δημοσιογραφία. Μέσα από την καθημερινή μας επαφή, από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τις εφημερίδες, τα περιοδικά, το διαδίκτυο, το μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  Όλα αυτά τα χρόνια, αναπτύχθηκε μια πολύ στενή, σχέση, μια καθημερινή συνήθεια, μια οικειότητα, που δεν αφήνει περιθώρια για “συστάσεις γνωριμίας”.

Το μόνο που ίσως μένει να απαντήσω, είναι, για ποιο λόγο αποφάσισα να εμπλακώ ενεργά στα κοινά, για ποιο λόγο βρίσκομαι σήμερα ενώπιόν σας ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος.

Δεν είμαι πολιτικός για να μιλήσω με τυποποιημένες εκφράσεις και συνθήματα, που ακούγονται και γράφονται σ' αυτές τις περιπτώσεις. Επιπλέον, είμαι πολύ ρεαλίστρια, για να σας μιλήσω για οράματα,  για μεγάλους και υψηλούς στόχους.

Τι είναι λοιπόν αυτό που με κάνει να θέλω να περάσω από τη θέση του «κριτή», στη θέση του «κρινόμενου»;

Είναι η ανάγκη να πάω ένα βήμα πιο πέρα από τις διαπιστώσεις. Για όλα αυτά που έχω αρθρογραφήσει, έχω μιλήσει, έχω αναδείξει.

Φτάνει αυτό; Κατέληξα στο συμπέρασμα πως όχι, δεν είναι αρκετό. Έχω ανάγκη να προσπαθήσω ενεργά και εκ των έσω.

Με την υποψηφιότητά μου μεταφέρω τη μάχη που έδινα όλα αυτά τα χρόνια, την κοινή μας μάχη,  σε ένα άλλο επίπεδο, από αιρετή θέση ευθύνης. Για να δυναμώσω τη φωνή μας, να συμβάλω στη διαμόρφωση μιας νέας πραγματικότητας για τον τόπο, μιας νέας νοοτροπίας στην άσκηση τοπικής εξουσίας, μιας άλλης πολιτικής κουλτούρας.

Δήλωση Ρένας Παυλάκη - Διακίδη - Θα δώσω τη μάχη του "σταυρού".

Με αφορμή όσα λέγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με την υποψηφιότητά μου ως χωρικού αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, με την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" του υποψηφίου περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου, δηλώνω τα εξής:

Ευχαριστώ από καρδιάς τον κ. Χατζημάρκο για την εξαιρετικά τιμητική πρόταση στο πρόσωπό μου, να συμπορευτώ μαζί του από τη θέση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη. Την πρότασή του αυτή αποδέχθηκα, πιστεύοντας ακράδαντα στις ικανότητες του ιδίου του επικεφαλής της παράταξης, ως του ανθρώπου που έχει όλα τα προσόντα να οδηγήσει τον τόπο έξω από το τέλμα που τον έχει φέρει ένα κουρασμένο και φθαρμένο σύστημα τοπικής εξουσίας. Ένα σύστημα "ισοβίων αρχόντων" που έχει γίνει πλέον κατεστημένο, τα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια. Η αναγκαιότητα αλλαγής σελίδας στον τόπο και ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού, ήταν κίνητρα ικανά, προκειμένου να δεχτώ αρχικά την πρότασή του, αποδοχή την οποίαν δεν έκρυψα, ούτε διέψευσα όταν ρωτήθηκα.
Άλλωστε, στην ζωή μου και στην μέχρι σήμερα πορεία μου, δεν φοβήθηκα ποτέ τις προκλήσεις, δεν δίστασα να δώσω μάχες, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο,  με την δήλωσή μου σήμερα, κάνω γνωστό ότι δεν αποδέχομαι τελικώς την τιμητική θέση χωρικού αντιπεριφερειάρχη και επιλέγω να κατέλθω στις περιφερειακές εκλογές ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος, με την παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο". Είμαι έτοιμη να δώσω τη μάχη του "σταυρού" μαζί με τους συνυποψηφίους μου περιφερειακούς συμβούλους.
Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να κρυφτώ εκ του ασφαλούς πίσω από καμία δοτή θέση εξουσίας, ούτε αναζητώ  στις περιφερειακές εκλογές το εφαλτήριο για μελλοντικές στοχεύσεις.
Δεν έχω καμία σχέση με το κατεστημένο, ούτε με χαρακτηρίζουν τέτοιου είδους νοοτροπίες για να επιζητήσω την σιγουριά μιας «καρέκλας» ή ενός δοτού αξιώματος.
Θα δώσω τη μάχη των περιφερειακών εκλογών στο πλευρό του Γιώργου Χατζημάρκου, μαζί με ολόκληρη την παράταξή του, με εμπιστοσύνη στον ίδιο, στους ανθρώπους που τον πλαισιώνουν και στην κρίση των συμπατριωτών μας,  με την βεβαιότητα, ότι την επόμενη μέρα των εκλογών, όλοι μαζί θα μπορέσουμε να οδηγήσουμε αυτόν το τόπο, στο μέλλον που του αξίζει.

Ρένα Παυλάκη - Διακίδη - 24 Φεβρουαρίου 2014