Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Δήλωση της Ρένας Παυλάκη – Διακίδη για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στα τοπικά υποκαταστήματατων αλυσίδων HONDOS και SEPHORA, αντιστάθηκαν σήμερα στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής, σε μια αγορά των πλήρως αποδομημένων και καταπατημένων εργασιακών δικαιωμάτων.
Οι εργαζόμενοι "ξεζουμίζονται", με περισσότερες ώρες εργασίας και μικρότερες αποδοχές, προς όφελος των μεγάλων αλυσίδων και - ξένων κατά κύριο λόγο - επιχειρήσεων, συμπαρασύροντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που δίνουν αγώνα επιβίωσης και προσπαθούν να ακολουθήσουν τον ανταγωνισμό των ισχυρών, ανοίγοντας τις Κυριακές με δυσβάσταχτο κόστος λειτουργίας και πενιχρά αποτελέσματα στα ταμεία τους.

Σε μια τουριστική περιοχή όπως η δική μας, η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή είναι αυτονόητη τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις που άπτονται του τουριστικού τομέα. Υπό την βασική προϋπόθεση ότι θα συνεπάγεται νέες θέσεις εργασίας και αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων. Αυτό στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει.
Στην Ελλάδα των μνημονίων, η ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων "βαφτίζεται" μεταρρύθμιση, ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, εκσυγχρονισμός των αγορών και εξυπηρέτηση των καταναλωτών, με θύματα τους εργαζόμενους πρωτίστως του ιδιωτικού τομέα, που ήταν ο πρώτος που υπέστη το μεγαλύτερο πλήγμα από την προσπάθεια της δήθεν διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.

Ρένα Παυλάκη - Διακίδη
υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με την παράταξη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο"
του υποψηφίου Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου