Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Ρένα Παυλάκη - Διακίδη: Ο Γ. Μαχαιρίδης γυρίζει την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ των μονοψήφιων ποσοστών

Ρένα Παυλάκη - Διακίδη: Ο Γ. Μαχαιρίδης γυρίζει την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ των μονοψήφιων ποσοστών
ΔΗΛΩΣΗ - ΣΧΟΛΙΟ: Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, που ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης αποποιείται του κόμματος στο οποίο οφείλει εξ ολοκλήρου την 30ετή πολιτική του καριέρα.
Κραδαίνων το λάβαρο του “ανεξάρτητου”, τώρα που το άλλοτε πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ έχει πέσει σε μονοψήφια ποσοστά, κατά συνέπεια δεν του είναι πλέον τόσο χρήσιμο όσο σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ο Γιάννης Μαχαιρίδης δήλωσε σήμερα (Τετάρτη) από την Κω ότι έχουν σπάσει οι κομματικές γραμμές διότι οι πολίτες δεν ακούνε πλέον τα κόμματα ενώ η παράταξή του είναι ανεξάρτητη δίχως αναφορά σε πολιτικό χώρο (πηγή aegeanews.gr/default.asp).

Ο Γιάννης Μαχαιρίδης είναι ο άνθρωπος που ευεργετήθηκε όσο ελάχιστοι από τον κομματικό φορέα που τον ανέδειξε και τον διατήρησε τόσα χρόνια στο πολιτικό προσκήνιο, θέτοντας πάντα στην διάθεσή του τον μέχρι πρότινος πανίσχυρο κομματικό μηχανισμό.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που ταύτισε τον εαυτό του με το ΠΑΣΟΚ, κατά την λουδοβίκεια λογική “L'État, c'est moi”! Και δεν έχανε ευκαιρία να το υπενθυμίζει στους πάντες, επιδεικνύοντας την επιρροή που διέθετε, τόσο τοπικά, όσο και στα κεντρικά όργανα το κόμματος.

Σήμερα που οι εποχές έχουν αλλάξει, σήμερα που  οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στο πολιτικό  χώρο του ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Μαχαιρίδης δηλώνει “ανεξάρτητος” και προκαλεί όχι μόνο το γέλιο αλλά και την οργή στελεχών και βάσης του ΠΑΣΟΚ, όλων εκείνων στους οποίους οφείλει την 30ετή παρουσία του στην πολιτική ζωή του τόπου. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ είναι προφανώς πολύ λίγο για το πολιτικό εκτόπισμα του κ. Μαχαιρίδη και γι αυτό δεν διστάζει να το στείλει στο πυρ το εξώτερον, ενδυόμενος τον μανδύα του δήθεν ανεξάρτητου, στην προσπάθειά του να ψαρέψει ψήφους σε θολά νερά.

Και δεν θα ήταν κατ' ανάγκην μεμπτή αυτή η στάση του απερχόμενου περιφερειάρχη, αν δεν αποτελούσε ο ίδιος την επιτομή της σκανδαλώδους κομματικής εύνοιας από το ΠΑΣΟΚ. Πολύ δύσκολα θα εντοπίσει κανείς κομματικό στέλεχος σε αυτόν τον τόπο που να έχει ευνοηθεί από το κόμμα του όσο ο Γιάννης Μαχαιρίδης από το ΠΑΣΟΚ.

Κατόπιν αυτών, η επόμενη πράξη του δράματος θα παιχτεί στην κάλπη.


Ρένα Παυλάκη – Διακίδη

Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος, με την παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”
του υποψηφίου Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου