Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

'Τα κορόιδα, οι ξύπνιοι και η γυναίκα του Καίσαρα' !

Άρθρο του πρώην βουλευτή Δωδ/σου του ΠΑΣΟΚ  Βασίλη Παπανικόλα για το πολιτικό χρήμα

Προχθές, σε συνέντευξη μου, έκανα μια πρόταση, η οποία βλέπω να περνά στο «ντούκου». Οι λόγοι προφανείς! Την επαναφέρω λοιπόν και την εξειδικεύω για όσους ίσως δεν την κατάλαβαν καλά, γιατί το κρίσιμο θέμα –κατά τη γνώμη μου- δεν είναι η καθυστέρηση του ΠΑΣΟΚ να υποδείξει τον εκλεκτό του, στο οποίο αποκλειστικά εστιάζεται σήμερα ο δημόσιος διάλογος τοπικά, αλλά οι όροι με τους οποίους θα διεξαχθούν αυτές οι εκλογές!


Οι όροι θα πρέπει να ξεκαθαριστούν νωρίς και οι όροι αυτοί θα πρέπει να είναι ξεκάθαροι!

Έρχονται λοιπόν εκλογές. Όπως όλες τις προηγούμενες, κάποιοι θα παίξουν το ρόλο του «κορόϊδου», σε αντίθεση με κάποιους «ξύπνιους» οι οποίοι έχουν μάθει να τα τρώνε από τα κορόϊδα!!

Στις εκλογές διακινούνται σημαντικά χρηματικά ποσά, «μαύρα» στη συντριπτική τους πλειοψηφία, το ύψος των οποίων καθορίζεται από το μέγεθος βλακείας, απειρίας, ματαιοδοξίας, πονηριάς αλλά και γκρίζων συμφωνιών των «κορόϊδων»!!!

Βέβαια, κάποια από τα «κορόϊδα» θεωρούν ότι τα χρήματα που θα ακουμπήσουν είναι μια επένδυση, την οποία θα αποσβέσουν και θα βγάλουν και επί πλέον κέρδος με την εκλογή τους.

Όλα αυτά όμως, λίγο – πολύ είναι γνωστά σε όλους, με την επιφύλαξη ίσως της εξειδίκευσης του ποιοι συνήθως είναι οι «ξύπνιοι» και ποιες είναι οι υπηρεσίες που παρέχουν. Δεν θέλω όμως σήμερα να ασχοληθώ με αυτούς, θα το κάνω σίγουρα, αλλά σε άλλο χρόνο....

Εκείνο στο οποίο σήμερα εστιάζω, είναι η προέλευση αυτού του λεγόμενου «πολιτικού» χρήματος, που δηλαδή βρίσκει το κάθε «κορόϊδο» τα λεφτά που θα του φάνε ή που θα «επενδύσει» για την εκλογή του.

Συνήθως, το πολιτικό αυτό χρήμα, που διακινείται στις εκλογές, έχει διαφορετικές πηγές, που η κάθε μια από αυτές προσδιορίζει και το βαθμό του χαρακτηρισμού «κορόϊδο».

Κατηγορία πρώτη, το απόλυτο κορόϊδο: Είναι εκείνος που ξοδεύει την προσωπική ή την οικογενειακή του περιουσία. Σχόλιο: Τα ήθελε και τα έπαθε!!

Κατηγορία δεύτερη, το χρηματοδοτούμενο και όχι ακριβώς κορόϊδο: Είναι εκείνος που κάποιοι άλλοι «επενδύουν» στην εκλογή του και καλύπτουν ένα μεγάλο ή και το μεγαλύτερο τμήμα αυτών των εξόδων. Σχόλιο: Ποιες οι δεσμεύσεις και πια τα ανταλλάγματα για τους χρηματοδότες; Απάντηση: Συνήθως τα μαθαίνουμε μόνο αν δεν τηρηθούν οι συμφωνίες και αρχίσουν κάποιοι να μιλούν ή αποδεικνύονται όταν χαριστικά αρχίζουν να ξεπληρώνονται τα γραμμάτια της διαπλοκής.

Υπάρχει όμως και μια Τρίτη κατηγορία, το καθόλου κορόϊδο: Είναι εκείνος που έχει ένα μηχανισμό στα χέρια του, συνήθως κρατικό, και χρησιμοποιεί αυτό το μηχανισμό και ξοδεύει από το δημόσιο χρήμα που έχει ταχθεί να διαχειριστεί, προκειμένου να πετύχει την εκλογή του. Σχόλιο: Ανεπίτρεπτο, Ανήθικο και Παράνομο. Πρόταση για τις εκλογές που έρχονται: Όποιος από αυτούς, είτε δήμαρχος είναι είτε Πρόεδρος ή Διοικητής Οργανισμού ή ΝΠΔΔ είτε οτιδήποτε άλλο παρεμφερές, θέλει και φιλοδοξεί να είναι υποψήφιος, Να ζητήσει Τώρα ο ίδιος Δημόσιο Διαχειριστικό Έλεγχο για τα έως σήμερα πεπραγμένα του και εγκατάσταση Δημόσιου Ελεγκτή μέχρι τις εκλογές στο νομικό πρόσωπο που προΐσταται, ώστε να πληρωθεί το ρητό που θέλει τη γυναίκα του Καίσαρα όχι μόνο να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια!!

Δεν υπονοώ τίποτα και για κανένα. Στην περίπτωση όμως που είμαι εγώ υποψήφιος Δήμαρχος, θα Απαιτήσω να γίνουν αυτοί οι έλεγχοι από το Κράτος στα νομικά πρόσωπα που προΐστανται οι εν λόγω υποψήφιοι, ώστε να πάμε στις εκλογές με καθαρούς όρους. Να πούμε ένα μεγάλο Όχι στη συγκάλυψη, όχι στους συμψηφισμούς και κυρίως όχι στην κάθε απόπειρα να υποκλαπεί η λαϊκή εντολή με πληρωμένες από τον ίδιο το λαό, ψευδείς και κατασκευασμένες εντυπώσεις. Αυτή τη φορά θα πρέπει όλοι να κριθούν στις πραγματικές τους διαστάσεις. Οι «φούσκες» θα πρέπει να αποσυνδεθούν από τους χρηματικούς αεροσυμπιεστές τους και οι Ροδίτες και οι Ροδίτισσες να αποφασίσουν βλέποντας την πραγματικότητα και όχι τους παραμορφωτικούς καθρέφτες που κάποιοι θα προσπαθήσουν να στήσουν μπροστά τους για να τους ξεγελάσουν!

Γνωρίζω το μεγάλο ενδιαφέρον από τις δύο κατηγορίες που περιγράφω, για το πρόσωπο που θα υποδειχθεί τελικά από το ΠΑΣΟΚ σαν Υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου. Τους προσφέρω λοιπόν σήμερα, έναν παραπάνω λόγο ενδιαφέροντος!!!







ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ



Πρώην ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου