Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

ΒΙΒΛΙΟ: «Hollywood in Kodachrome»: Οταν μια ολόκληρη βιομηχανία πέταξε από πάνω της το ασπρόμαυρο (φωτό)

Ξαφνικά, στα τέλη του 1930 και τη δεκαετία του 1940, το κοινό της Αμερικής πέρασε από τη σκέψη του Χόλιγουντ σε μαύρο και άσπρο, στην εμπειρία του εκπληκτικού, πλούσιου χρώματος. Στο βιβλίο, Hollywwod in Kodachrome,  o David Wills συγκεντρώνει μερικές από τις πιο φωτεινές εικόνες των σταρ του Χόλιγουντ του 1940, συμπεριλαμβανομένων των  Fred Astaire, Lucille Ball, Marlene Dietrich, και Frank Sinatra.

To Kodachrome, το πιο διάσημο έγχρωμο φιλμ της Kodak, κυκλοφόρησε το 1935 και βγήκε εκτός αγοράς το 2010. Μέσα σε αυτά τα χρόνια υπήρξε ένα από τα πιο επιτυχημένα μέσα για τον κινηματογράφο και τη φωτογραφία, ενώ μέχρι και το 1954 στην τιμή του για την Αμερική συμπεριλαμβανόταν και η πολύπλοκη επεξεργασίας της εμφάνισής του που γινόταν μόνο από τα εργαστήρια της Kodak.
H επανάσταση που έφερε στα τέλη της δεκαετίας του '30 δεν ήταν μόνο η δυνατότητα του για μαζική παραγωγή, αλλά και οι προβλέψεις της εταιρείας που τελικά επαληθεύτηκαν, αφού μέχρι και τη διακοπή της παραγωγής του το 2010 θεωρούνταν το πιο ανθεκτικό μέσο καταγραφής κινούμενης και ακίνητης εικόνας.
Η συλλογή «Hollywood in Kodachrome» που κυκλοφόρησε στις αρχές του Νοεμβρίου 2013 από τις εκδόσεις It Books, σε επιμέλεια του συλλέκτη Ντέιβιντ Γουίλς και του designer Στίβεν Σμιντ, περιλαμβάνει σπάνια πορτρέτα των μεγαλύτερων σταρ της δεκαετίας του '40 φωτογραφημένους σε απαστράπτον Kodachrome, σε νέες αναπαραγωγές των φωτογραφιών της εποχής.

2
Ρίτα Χέιγουορθ


2
 Κάρι Γκραντ
2 Λούσιλ Μπολ
2 Φρεντ Αστέρ
2
 Ιβόν Ντε Κάρλο
2 Γκρέγκορι Πεκ
2 Μάρλεν Ντίτριχ
2
Ερολ Φλιν
2
Ντάνι Κέι
2 Φρανκ Σινάτρα
2 Γκάι Μάντισον και Σίρλεϊ Τεμπλ
2 Τζον Γουέιν
2 Τρούντι Μάρσαλ, Τζιν Κρέν, Γκέιλ Ρόμπινς, Τζουν Χέιβερ, Μέρι Αντερσον
2
Αβα Γκάρντνερ













































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου