Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Το ρίσκο του Στάθη Κουσουρνά

Ρένα Διακίδη - Δημοκρατική της Ρόδου - Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Παρά τις επαναλαμβανόμενες αρνήσεις του Στάθη Κουσουρνά να είναι υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου, κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν και πιέζουν ακόμη περισσότερο. Μάλιστα τα τελευταία δύο 24ωρα, καθώς η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, η πίεση στο βουλευτή έχει ενταθεί και είναι πιθανό να κορυφωθεί σήμερα στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων.
Και μόνο η πίεση που ασκείται στον κ. Κουσουρνά, και μόνο ότι σ’ αυτή τη φάση αναζητείται ο από μηχανής Θεός, αποδεικνύει ότι επί δυόμιση και πλέον μήνες, το ΠΑΣΟΚ είχε αφήσει 6 στελέχη του να αλέθονται καθημερινά σε μια κρεατομηχανή πολιτικής και φυσικής απαξίωσής τους, χωρίς ίχνος πολιτικής αξιολόγησης στην υποτιθέμενη διαδικασία ανάδειξης υποψηφίου. Επιβεβαιώνεται δυστυχώς με πανηγυρικό τρόπο η στήλη, όταν από τα μέσα του περασμένου Ιουνίου, στην έναρξη ακόμη των διαδικασιών είχε γράψει για εσκεμμένη και μεθοδευμένη υποτίμηση και «κάψιμο» των υποψηφίων, αφού τη μια μέρα τους πρότειναν στη Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων της Ιπποκράτους και την επόμενη εκλιπαρούσαν πότε τον Κοσμά Σφυρίου και πότε τους βουλευτές Στάθη Κουσουρνά και Νίκο Ζωίδη, επειδή οι ενδιαφερόμενοι δεν  «τραβάνε»!. Από τότε είχε κακοφορμίσει το όλο θέμα και ιδού τα αποτελέσματα! Αν  θεωρούσαν τους 6 ανίκανους να διεκδικήσουν δημαρχία, γιατί δεν τους το έλεγαν από την αρχή;
Δεν γνωρίζω αν ο κ. Κουσουρνάς υποκύψει στις πιέσεις ή ουσιαστικά επιστρατευθεί από το ΠΑΣΟΚ. Εδώ όμως που έφθασαν τα πράγματα, θα πρέπει να συνυπολογίσει ότι, όντας βουλευτής, είναι ζήτημα τιμής για εκείνον να κατέβει στις εκλογές και να τις κερδίσει. Όμως, ο Γιάννης Παρασκευάς θα είναι σε κάθε περίπτωση υποψήφιος όπως διεμήνυσε και προχθές το βράδυ στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής. Ως κ τούτου, όσο κι αν πιεστεί,  αυτή είναι κρίσιμη παράμετρος που θα καθορίσει την απάντηση του. Η κάθοδός του θα είχε νόημα μόνο αν το ΠΑΣΟΚ ήταν ενωμένο. Οι καθυστερήσεις και οι λάθος χειρισμοί, απομάκρυναν αυτό το ενδεχόμενο. Κατά συνέπεια, το ρίσκο της καθόδου του βουλευτή στις εκλογές του Νοεμβρίου  - αν υποτεθεί ότι θα δεχθεί - θα είναι τεράστιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου