Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Επιστολή Φ. Κωστόπουλου


Από τον κ. Φώτη Κωστόπουλο, η στήλη έλαβε την επιστολή που ακολουθεί:
 «  Ρένα, σχετικά με το σημερινό σου σχόλιο ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ, να σου θυμίσω  ότι το 1998 διαφώνησα με τις διαδικασίες (σήκωμα χεριών) και αποχώρησα, χωρίς να συμμετέχω σ΄  εκείνη την παρωδία διαδικασιών.
   Το 2002 (Νομαρχιακές) που συμμετείχα με τον Μαχαιρίδη, τις σεβάστηκα παρά τις αμφιβολίες μου για τις σκοπιμότητες που εξυπηρετήθηκαν.
   Καλό είναι όταν αναφερόμαστε σε ιστορικά γεγονότα να τα κρίνουμε με τις συνθήκες της εποχής που συμβαίνουν και όχι να  τα ερμηνεύουμε για να δικαιολογήσουμε σημερινές καταστάσεις.
   Είμαι περίεργος για τα ντοκουμέντα που επικαλείσαι. Όπως θα θυμάσαι κι εσύ με προσέγγισε η Ν.Δ αλλά αρνήθηκα  την πιθανή στήριξη για να μην αλλοιωθεί η πολιτική φυσιογνωμία της υποψηφιότητας του 1998 και οι λόγοι που την προκάλεσαν. Υπάρχει σχετική δήλωσή μου τότε, πάντως αν υπάρχει κάτι άλλο «ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ».
   Ξέρεις ότι οι πολιτικές κινήσεις βρίσκουν ανταπόκριση στην κοινωνία όταν υπάρχει πολιτικό κενό το οποίο θέλει να εκφρασθεί και απ’ ότι φάνηκε από το αποτέλεσμα, υπήρχε τέτοιο κενό αλλιώς δεν θα ψηφιζόμασθε από το 25% των πολιτών του Νομού (στην Ρόδο ήταν μεγαλύτερο, ήρθαμε δεύτεροι).
   Άρα το αποτέλεσμα μας δικαίωσε.
   Σ’ όλη μου την διαδρομή δεν έχω να κρύψω τίποτα .
   Δεν φοβάμαι τίποτα  και σε διαβεβαιώνω ότι ούτε Φαρισαίος , ούτε υποκριτής νοιώθω, εκτός αν μπορείς να με διαψεύσεις.
  
Ουδεμία σύγκριση και κανένα κοινό στοιχείο δεν υπάρχει μεταξύ του σήμερα και του 1998.
    Να σου υπενθυμίσω ότι στο ΡΟΔΙΝΙ παρόντος του Κ. Σκανδαλίδη ζήτησα να γίνει μυστική προκριματική ψηφοφορία  και δήλωσα ότι θα σεβαστώ το αποτέλεσμα.
    Αρνήθηκαν και για ευνόητους λόγους προτιμήθηκε η ψηφοφορία με ανάταση των χεριών, διαδικασία διάτρητη και με προφανή σκοπιμότητα.
    Εάν στις εκλογές του Νοεμβρίου, είχα αποφασίσει να κατέβω ανεξάρτητα από τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ σε διαβεβαιώ  ότι δεν θα συμμετείχα στην διαδικασία που ακολουθήθηκε.
   Αυτά για λόγους ιστορικής μνήμης.
    Εάν τώρα όλα τα παραπάνω έχουν  σχέση με το σήμερα το αφήνω στην κρίση σου, όπως και την δημοσιοποίηση αυτού του σημειώματος.
    Πάντως καλό είναι επειδή ακριβώς υπάρχει λήθη, να μην αλλοιώνουμε τα γεγονότα , η ιστορία δεν ξαναγράφεται, υπάρχει όπως διαμορφώθηκε.
                                                                                       Ρόδος 1-9-2010

                                                                                    Φώτης Κωστόπουλος

Απάντηση
Φίλε Φώτη,
Το  κείμενο στο οποίο αναφέρεσαι δεν έχει την παραμικρή σχέση με σένα, ουδεμία άμεση ή έμμεση αναφορά.
Κατ’ αρχήν , το άρθρο αυτό σχολιάζει τις επικρίσεις που δέχθηκε ο Γιάννης Παρασκευάς, για την απόφασή του να κατέλθει στις εκλογές, ανεξαρτήτως απόφασης του ΠΑΣΟΚ. Εξ όσων γνωρίζω, καμία δήλωση του είδους δεν έγινε από πλευράς σου, πολύ δε περισσότερο δεν ήσουν εσύ εκείνος που του επιτέθηκε με ακατονόμαστες ύβρεις, όπως αποκάλυψε η «δ» στο ρεπορτάζ της, στο φύλλο της περασμένης Τρίτης.
Δεν ήσουν εσύ που μετά τις εκλογές του 1998 εγκατέλειψες φίλους με τους οποίους συμπορεύτηκες  σ’ εκείνη την εκλογική μάχη, με στόχο να παραμείνεις στο πολιτικό παιχνίδι. Αντιθέτως, εσύ εγκαταλείφθηκες από εκείνους. Εσύ πλήρωσες το 2002 την απόφαση  σου, του 1998,  και έμεινες για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός ενεργούς πολιτικής.
Δεν ήσουν εσύ που διαπραγματεύτηκες  αργότερα στο παρασκήνιο  την κάθοδό σου στις νομαρχιακές εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία, κόντρα στον Γιάννη Μαχαιρίδη.
Είναι λοιπόν κάτι παραπάνω από σαφές ότι δεν υπάρχει η παραμικρή μομφή στο πρόσωπό σου.
Αυτά προς άρση της όποιας παρερμηνείας …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου