Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Το αλαλούμ της ύστατης ώρας

Ρένα Διακίδη

Στις 7 σήμερα το απόγευμα  είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για τις υποψηφιότητες περιφερειάρχη και δημάρχων στο Νότιο Αιγαίο. Την ώρα που γράφτηκαν αυτές οι γραμμές δεν είχε αρχίσει καν  η συζήτηση για την οποία κάθε άλλο παρά καλοί ήταν οι οιωνοί της έκβασης.  Άλλωστε, το τελευταίο 24ωρο, στην τελική ευθεία για την οριστική απόφαση και με μεγάλο αγκάθι το Δήμο της Ρόδου, άλλα δεδομένα τροποποιήθηκαν και άλλα παρέμειναν αμετάβλητα επιτείνοντας την αβεβαιότητα ως προς το αποτέλεσμα  της διαδικασίας, στόχος της οποίας ήταν υπάρξει ένας και μόνο υποψήφιος δήμαρχος για τον 9ο μεγαλύτερο δήμο της χώρας.
Τα τελευταία 24ωρα επανήλθε δριμύτερη η πιθανότητα υποψηφιότητας του βουλευτή Στάθη Κουσουρνά. Όπως έγινε γνωστό, η Ιπποκράτους τον είχε συμπεριλάβει σε μυστική δημοσκόπηση, παρά τις συνεχείς αρνήσεις του, ενώ την ύστατη ώρα άλλαξε γραμμή πλεύσης και δήλωσε ότι «αν το ζητήσει ο πρωθυπουργός, δεν είναι εύκολο να αρνηθείς».
Η συζήτηση για την τελική επιλογή του κόμματος περιορίστηκε πλέον μεταξύ Στάθη Κουσουρνά και Γιάννη Παρασκευά, ενώ έπαψε αιφνιδίως να συζητείται η μέχρι προ ολίγων ημερών σίγουρη υποψηφιότητα του Φώτη Χατζηδιάκου.
Ο Γιάννης Παρασκευάς μέχρι και λίγη ώρα πριν την έναρξη της σύσκεψης επαναλάμβανε σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει, ακόμη κι αν ο ίδιος ο πρωθυπουργός υποδείξει τον Στάθη Κουσουρνά.  Μάλιστα απέρριψε μετά βδελυγμίας το υποτιθέμενο «δέλεαρ» της βουλευτικής έδρας, ως δεύτερος επιλαχών (ο Κουσουρνάς στο Δήμο και ο Κασσάρας στην ΥΠΕ) που κάποιοι σκαρφίστηκαν για να του αλλάξουν γνώμη, λέγοντας ότι δεν μπαίνει στην λογική της συναλλαγής. Στο κενό έπεσαν και οι προσπάθειες ορισμένων εκ των βουλευτών του νομού να τον μεταπείσουν.
Κερασάκι σ’ αυτήν την απίθανη «τούρτα», δύο ταυτόχρονα δημοσιεύματα, σε Βήμα και Έθνος, που ήθελαν τον Παναγιώτη Ρήγα υποψήφιο περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και τον Γιάννη Μαχαιρίδη υποψήφιο δήμαρχο Ρόδου. Τα δημοσιεύματα έκαναν έξαλλο τον Γιάννη Μαχαιρίδη, ο οποίος στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις με τους συντρόφους του έλεγε ότι αν συμβεί αυτό , θα τα βροντήσει κάτω και θα πάει σπίτι του.
Ένα απίστευτο αλαλούμ, όπου έχανε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Το ερώτημα που πρέπει απαντηθεί , με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είναι πώς το Πολιτικό Συμβούλιο θα καταφέρει να λύσει αναίμακτα το γόρδιο δεσμό και να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές ενωμένο και συντεταγμένο  πίσω από ένα και μόνο υποψήφιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου