Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Μετά το «Whiplash», ο Ντάμιεν Σαζέλ προσκαλεί στη «La La Land» τον Ράιαν Γκόσλινγκ και την Εμα Στόουν



Το «La La Land», η ταινία που έρχεται μετά την τεράστια επιτυχία του «Whiplash» για τον Ντάμιεν Σαζέλ, αφηγείται την ερωτική ιστορία ανάμεσα σε έναν πιανίστα της (φυσικά!) τζαζ και μιας φιλόδοξης ηθοποιού σε ένα μιούζικαλ που όπως έχει δηλώσει ο Σαζέλ είναι εμπνευσμένο από τις αγαπημένες του ταινίες: το «Τραγουδώντας στη Βροχή», τις «Ομπρέλες του Χερβούργου» και το «Ενα Αστέρι Γεννιέται» - ένα «παλιομοδίτικο φιλμ με τραγούδι και χορό».

Το μιούζικαλ «La La Land» θα ανοίξει την αυλαία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ράιαν Γκόσλινγκ και Έμμα Στόουν -που είχαν ξανασυνεργαστεί και στο «Crazy, Stupid, Love»- και σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ, το «La La Land» αποτελεί για το είδος του μιούζικαλ «μία νέα αρχή».

Η ταινία αποτελεί φόρο τιμής στη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ και των μιούζικαλ, αλλά η ιστορία εκτυλίσσεται στη σημερινή εποχή.



Ο Ράιαν Γκόσλινγκ ερμηνεύει έναν πιανίστα της τζαζ που ερωτεύεται μία νεαρή ηθοποιό (Έμμα Στόουν). Η ερωτική ιστορία θα περιπλακεί όταν οι δυο ήρωες αρχίσουν να γνωρίζουν επαγγελματική επιτυχία.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί, επίσης, ο Τζ.Κ.Σίμονς, ο οποίος κέρδισε Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για την προηγούμενη συνεργασία του με τον Ντέμιαν Σαζέλ.

«Εάν το Whiplash ήταν η αποκάλυψη ενός νέου σκηνοθέτη, το La La Land είναι ο οριστικός -έστω και πρώιμος- καθαγιασμός του ανάμεσα στους μεγάλους σκηνοθέτες του νέου οπλοστασίου του Χόλιγουντ» τόνισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Άλμπερτ Φερέρα.

Φέτος, το Φεστιβάλ σηκώνει αυλαία στις 31 Αυγούστου. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής θα είναι ο σκηνοθέτης Σαμ Μέντες. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου