Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

Μαύρη γάτα και selfiesΟι μαύρες γάτες δεν είναι δημοφιλείς αυτές τις μέρες. Και όχι επειδή ξαφνικά οι προλήψεις ξύπνησαν φοβικά ένστικτα στους ιδιοκτήτες των κατοικιδίων, αλλά επειδή πλέον υπάρχει ένας πολύ πιο σοβαρός λόγος. «Εκατοντάδες μαύρες γάτες εγκαταλείπονται γιατί δεν βγαίνουν καλές στις selfies». Ο τίτλος του άρθρου της «Daily Mail» διαβάζεται σαν κακόγουστο αστείο, αλλά η αλήθεια είναι μία: τα στατιστικά στοιχεία των φιλοζωικών σωματείων δείχνουν πως οι υιοθεσίες μαύρων γατών έχουν πέσει δραματικά, σε μια περίοδο που η ύπαρξη της γάτας στα social media θεωρείται εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας.

Οι «ειδικοί» υποστηρίζουν πως για να πετύχει το κόνσεπτ-εγγύηση δημοφιλίας για μια μαύρη γάτα απαιτούνται κατάλληλο φόντο, καλός φωτισμός, συγκεκριμένες γωνίες και το χέρι του Τεστίνο. Ακόμη και τότε, όμως, οι πιθανότητες να ξεπεράσει την «κατοστάρα» στα Like είναι λίγες. Ετσι, στην εποχή του smartphone αυτοί που επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα κατοικίδιο βλέπουν πολλές φορές στα αθώα μάτια του τετραπόδου το μελλοντικό fail στο Instagram και αναζητούν πιο φωτογενή ζωάκια για συντροφιά. Πάντως, για όσους ταυτίζονται με το συγκεκριμένο σκεπτικό, η «έρευνα» της βρετανικής εφημερίδας κατέδειξε ότι οι τζίντζερ γάτες – αυτές δηλαδή που παραπέμπουν στον Γκάρφιλντ – παίρνουν τις καλύτερες πόζες. Για τους υπόλοιπους, η πρόκληση είναι μία. Selfie με μαύρη γάτα κάτω από μια σκάλα μπροστά σε έναν σπασμένο καθρέφτη. Και πού ξέρει κανείς; Ισως φτάσει και τα 13 Like!


Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014. Γι αυτό, κόντρα στις πάσης φύσεως προκαταλήψεις, ακολουθούν οι φωτογραφίες από τις δικές μου μαύρες γάτες. Και τα ονόματα αυτών, Lucinda και Osama.

 H Lucinda

  O Osama