Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Η εβδομάδα της κρίσεως

ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ

Τα τελευταία24ωρα εντάθηκαν οι φήμες που θέλουν το ΠΑΣΟΚ να έχει καταλήξει στον υποψήφιο δήμαρχο Ρόδου, τον οποίον θα εισηγηθεί ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης στη σύσκεψη που θα γίνει τη Δευτέρα στις 3:00 μμ στην Ιπποκράτους. Θα ακολουθήσει διαβούλευση μεταξύ των μελών του κονκλαβίου και καλώς εχόντων των πραγμάτων, Τρίτη ή Τετάρτη θαβγει καπνός από την Ιπποκράτους.
Εκ πρώτης όψεως όλα βαίνουν καλώς, πλην μιας «λεπτομέρειας». Το πρόσωπο που θα εισηγηθεί ο κ. Ξυνίδης, κατά τις ίδιες πληροφορίες,  δεν είναι αυτό που προηγείται στις δημοσκοπήσειςτης MRB (της ΝΔ) και  της ΚΑΠΑ Research (του ΠΑΣΟΚ). Η δημοσκόπηση του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα χέρια του Ροβέρτου Σπυρόπουλου, γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ και μέλους της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων και σήμερα – αύριο παραδίδεται στο Σωκράτη Ξυνίδη ο οποίος θα κάνει και την τελική εισήγηση.  Επειδή λοιπόν αυτός που προηγείται δεν είναι ο αρεστός, η επιλογή θα γίνει μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου, με την επίκληση «πολιτικών χαρακτηριστικών».
Όλα αυτά επί του παρόντος κινούνται στη σφαίρα των πληροφοριών, τις οποίες ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ ΑριστοτέληςΗρακλείδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Τηλεόρασης ΚΟΣΜΟΣ,ούτε επιβεβαίωσε, ούτε όμως και διέψευσε, μη θέλοντας προφανώς να προκαταλάβει καμία εξέλιξη. Αν όμως, μέσα στις επόμενες μέρες επιβεβαιωθεί εν τοις πράγμασιν ότι η επιλογή του ΠΑΣΟΚ είναι άλλη από αυτή που δίνουν οι δημοσκοπήσεις – και μάλιστα με πολύ μεγάλη ποσοστιαία διαφορά – τότε οι περιπέτειες του ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Ρόδου τώρα μόλις αρχίζουν. Ούτε οι απειλές του Ξυνίδη περί διαγραφής τωνανταρτών  δεν θα μπορούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου