Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Η υποψηφιότητα Παρασκευά και το ψευτοδίλημμα του ΠΑΣΟΚ.


 ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗς ΡΟΔΟΥ -ΤΡΙΤΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010



Ο Γιάννης Παρασκευάς ανακοίνωσε τελικώς χθες  την κάθοδό του στις εκλογές του Νοεμβρίου, για τον ενιαίο δήμο της Ρόδου. Εξέλιξη αναμενόμενη την οποία είχε ουσιαστικά προαναγγείλει μέσω της συνέντευξής του στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ την Κυριακή. Αναπόφευκτη εξέλιξη για το ΠΑΣΟΚ, μετά το φιάσκο των διαδικασιών επιλογής, που είχε ήδη ως αποτέλεσμα την αποχώρηση άλλων δύο υποψηφίων. Του Αλέξανδρου Παπουρά και του Φώτη Κωστόπουλου.
«Θα διεκδικήσω το Δήμο της Ρόδου, ότι ζητώ τη στήριξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ότι επιθυμώ την ενιαία έκφραση του πολιτικού φορέα και χώρου και ότι η απόφαση της επιτροπής θα πρέπει να στηρίζεται σε πολιτικά κριτήρια αξιοπιστίας, δυνατοτήτων, ικανοτήτων και προοπτικής θετικής εξυπηρέτησης του νέου θεσμού και όχι σε κριτήρια αποκλεισμών» είχε δηλώσει στο κυριακάτικο φύλλο της «δ», εξαλείφοντας και την τελευταία υπόνοια περί του αντιθέτου.
Με αυτήν την κατ’ εξοχήν πολιτική κίνησή του – μια κίνηση ματ -  ο Γιάννης Παρασκευάς δεν προκαταλαμβάνει τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, όπως πολλοί βιάστηκαν να πουν. Αντιθέτως. Δίνει διέξοδο στα αδιέξοδα του ΠΑΣΟΚ και επαναφέρει το ζήτημα της επιλογής υποψηφίου σε πολιτική βάση, αντί της παραπολιτικής των παρασκηνίων , όπως είχε εκφυλιστεί . Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν λοιπόν! Τι προτιμά άραγε η Ιπποκράτους; Να υποκύψει στον υποτιθέμενο «εκβιασμό»  του Γιάννη Παρασκευά ή να ηττηθεί; Ελπίζω  να μην υποκύψει σ’ αυτό το ψευδοδίλλημα που τίθεται εκ του πονηρού. Η απόφαση του ΠΑΣΟΚ  θα είναι καθοριστική αλλά και ταυτόχρονα αποκαλυπτική. Τώρα θα αποδειχθεί αν πραγματικά ενδιαφέρονται να κερδίσουν το Δήμο της Ρόδου ή αν από την αρχή τον είχαν ξεπουλήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου