Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Η αυτοδέσμευση της 9ης Ιουλίου


ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ - ΤΡΙΤΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010


Μέχρι και την ώρα που ο Γιάννης Παρασκευάς πατούσε το πλήκτρο του υπολογιστή για να φύγει προς τα ΜΜΕ το e-mail της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του, επέμεναν οι φήμες ότι τα… μάζεψε και υποχώρησε στην απόφαση που είχε κάνει γνωστή σε ελάχιστα άτομα αργά το βράδυ της Κυριακής. Το πρωί της Δευτέρας το θέμα θα έκλεινε  με μια γραπτή δήλωση, την πρώτη που θα υπέγραφε  ως «Γιάννης Παρασκευάς – υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου».
Από την Παρασκευή 9 Ιουλίου, οπότε είχε δώσει εκείνη την περιβόητη συνέντευξη, με την σολομώντεια, όπως χαρακτηρίστηκε, φράση που χρησιμοποίησε για να ανακοινώσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος ,ανεξαρτήτως αποφάσεων του ΠΑΣΟΚ, δεν περνούσε μέρα που να μην  υπήρχε μια ανάλογη φήμη. Υποχωρεί, κάνει πίσω, μπλοφάρει, τα μαζεύει κλπ κλπ.
Η «δημοκρατική» και η στήλη ειδικότερα, ουδέποτε υιοθέτησαν τη συγκεκριμένη φημολογία. Για όσους γνωρίζουν τον Γιάννη Παρασκευά, η εξέλιξη δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Δεν μπλόφαρε, δεν τα μάζεψε, δεν υποχώρησε μπροστά στην υπονόμευση. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν παίζουν με την πολιτική, δεν μπλοφάρουν και το πιο σημαντικό, παίρνουν με θάρρος το ρίσκο των αποφάσεών τους, δεν το βάζουν στα πόδια, δεν φυγομαχούν, δεν βάζουν την ουρά στα σκέλια, κατά το κοινώς λεγόμενο. Με όποιο κόστος. Διό τι υπάρχει και μια έννοια αρκετά υποβαθμισμένη και κακοποιημένη στο στίβο της πολιτικής. Αξιοπρέπεια.
Για όλους αυτούς του λόγους, η στήλη, στο φύλλο του Σαββάτου 10 Ιουλίου , σε ένα άρθρο με τον τίτλο «Η αυτοδέσμευση του Γιάννη Παρασκευά» έγραφε μεταξύ άλλων:
«Όποιες και να είναι οι εξελίξεις από εδώ και στο εξής, ό,τι κι αν αποφασίσει το ΠΑΣΟΚ κεντρικά, ο (Γιάννης Παρασκευάς)  θα είναι υποψήφιος.
Στη βεβαιότητα ότι σε κάθε περίπτωση θα είναι υποψήφιος συντείνει η όλη χθεσινή του εμφάνιση. Με τον τρόπο αυτό αυτοδεσμεύθηκε. Θα σημάνει το πολιτικό του τέλος, αν για τους όποιους λόγους κάνει πίσω. Έμπειρος πολιτικός και με καθαρή πολιτική σκέψη, δεν μπορεί να μην έχει αντιληφθεί ότι ο δρόμος που διάλεξε δεν έχει επιστροφή. Είτε τον στηρίξει το ΠΑΣΟΚ είτε όχι, ο ίδιος μόνο μπροστά μπορεί πλέον να προχωρήσει. Αν υπήρχε έστω και μια πιθανότητα να υποχωρήσει κάτω από το βάρος πιέσεων ή άλλων παρεμβάσεων, δεν θα είχε δώσει ποτέ αυτή τη συνέντευξη. Θα είχε περιοριστεί ενδεχομένως σε παρασκηνιακές κινήσεις επηρεασμού των εκλογικών διαδικασιών και δεν θα είχε εκτεθεί ο ίδιος ενώπιον της κοινής γνώμης αλλά και του κομματικού του χώρου. Απλά θα περίμενε και θα αποφάσιζε εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς, αναλόγως των αποφάσεων του κόμματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου