Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010

«…κι από πριν ξεπουλημένο…»

ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗς ΡΟΔΟΥ - ΤΡΙΤΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010
Στο ΠΑΣΟΚ πάντως τη φημολογούμενη δημοσκόπηση της Ρηγίλλης, την πήραν στα σοβαρά. Ουδόλως τους ενδιαφέρει αν είναι υπαρκτή ή ανύπαρκτη, εκείνοι κόλλησαν σ’ ένα σημείο. Πρώτος από τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Παρασκευάς! Ούτε στο χειρότερό τους εφιάλτη δεν περίμεναν να δουν κάτι τέτοιο.
Αν και Αύγουστος, κατακαλόκαιρο και ζέστη, τους ανήκοντες στο παραδοσιακά λεγόμενο «αντιπαρασκευικό μπλοκ», τους έλουσε κρύος ιδρώτας. Έχει γούστο – λένε – να είναι πρώτος ο Παρασκευάς και να πάει στράφι η συνεπής προσπάθεια πριονίσματος της υποψηφιότητάς του εδώ και τόσο καιρό. Πώς να πείσεις το ΠΑΣΟΚ να επιλέξει κάποιον άλλο, υπό αυτές τις συνθήκες (βοά η τοπική κοινωνία ότι προωθείται συγκεκριμένος υποψήφιος, το ξέρουν κι οι πέτρες); Άρχισε λοιπόν η επιχείρηση αποτροπής, παντίοις τρόποις, του απευκταίου, γι αυτούς, σεναρίου.
Οι παρασκηνιακές κινήσεις τους δεν διέλαθαν της προσοχής του άμεσα ενδιαφερομένου. Απόδειξη αυτού η επιστολή που ο Γιάννης Παρασκευάς έστειλε χθες στο γραμματέα της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Πόκκια και κοινοποίησε στα ΜΜΕ.
Αντιγράφω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

«Διαφαίνεται ως πολιτική σας επιλογή η προσφορά του «Δημαρχιακού θώκου» σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από κάποιον που εκφράζει σαφείς θέσεις και απόψεις για την Περιφερειακή αποκέντρωση τη Διοικητική αναδιάρθρωση και την επιτυχία του θεσμού του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
« Η νίκη έχει πολλούς πατεράδες η ήττα δεν θα είναι ορφανή αλλά καθ ολοκληρία δική σας»
Την επόμενη των εκλογών ας μην τολμήσετε την μετακύληση ευθυνών.
Αρνούμαι να κατανοήσω και να αποδεχθώ πως δεν αντιλαμβάνεσθε ότι για όσα με ευθύνη σας έχουν γίνει μέχρι σήμερα και αυτά που θα επισυμβούν αύριο δεν στέκουν σε καμιά πολιτική κριτική και ανάλυση αλλά χρήζουν αλλού είδους επιστημονικής αντιμετώπισης.
Απαξιώσατε όσους εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το Δήμο της Ρόδου και περιφέρατε «δίσκον επαιτείας» για την ανεύρεση διαχειρίσιμου σωτήρα από το ντόπιο νέο πολιτικό κατεστημένο και διακωμωδήσατε τις διαδικασίες επιλογών».


Με άλλα λόγια, το παιχνίδι είναι στημένο κι από πριν ξεπουλημένο. Επιπλέον, το κείμενο αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει όσα η στήλη έγραψε προ ημερών – υπό τη μορφή ενός υποθετικού, ενδεχομένως και ακραίου πολιτικού σεναρίου, με τον τίτλο «Οι εκλογές στο Δήμο Ρόδου και οι απόγονοι του Μακιαβέλι» (http://diakidirena.blogspot.com/2010/08/blog-post_06.html). Τελικά δεν χρειάστηκε να περιμένω μέχρι τις 8 Νοεμβρίου για να το επαναφέρω!