Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Προσπάθησαν να κρύψουν το Λοβέρδο στη Ρόδο! Φοβικά σύνδρομα των τοπικών κομματικών παραγόντων

ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ - ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ στο φύλλο της Τρίτης 24 Αυγούστου)


Απο το πρωί σήμερα βρίσκεται στη Ρόδο ο Υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος. Η επίσκεψή του είχε προαναγγελεθεί από τον περασμένο μήνα και λόγω των χρόνιων προβλημάτων αρμοδιότητάς του (έλλειψη γιατρών στο ΙΚΑ - στεγαστικό πρόβλημα ΙΚΑ - ανύπαρκτη Επιθεώρηση Εργασίας κλπ κλπ) αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον. Χθες το μεσημέρι ( Κυριακή ) πληροφορήθηκα ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος έρχεται πράγματι πρωί Δευτέρας στη Ρόδο, με τη μεγαλύτερη δυνατή ... μυστικότητα (!!!!!!) για να μην γίνει αντιληπτός από τους πολίτες, ενώ αν ήταν δυνατόν θα τον έκρυβαν και από τους δημοσιογράφους! Πράγματι, δεν υπήρξε καμία επίσημη ανακοίνωση της επίσκεψης, κανένα πρόγραμμα των επαφών του, καμία προαναγγελία συνέντευξης Τύπου - ως είθισται - σε αυτές τις περιπτώσεις. Και όλα αυτά διότι κάποιοι ανόητοι της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ θέλησαν να τον "προστατεύσουν" από πιθανές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών παρά το γεγονός ότι η Ρόδος δεν εχει παράδοση ούτε στα αυγά, ούτε στα γιαούρτια, ούτε καν στις ντομάτες!  Προς τι λοιπόν αυτές οι φοβικές συμπεριφορές;
Σχεδίαζαν προφανώς να τον φυγαδεύουν από τη μια υπηρεσία στην άλλη. ΙΚΑ, ΟΑΕΔ κλπ, για να αντιληφθούν όσο γίνεται λιγότεροι την παρουσία του. 
Όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί φανερώνουν ότι  οι αρμόδιοι της Νομαρχιακής Επιτροπής δεν έχουν καν τη στοιχειώδη κρίση για να αντιληφθούν ότι το να κρύβουν ένα υπουργό της κυβέρνησης και μάλιστα αυτόν τον συγκεκριμένο υπουργό του Ασφαλιστικού και των Εργασιακών εξοργίζει ακόμη περισσότερο τους πολίτες.
Άλλωστε δουλειά της κυβέρνσης και των υπουργών της είναι να υπερασπίζονται την κυβερνητική πολιτική ,  όχι να λιποτακτούν και να κρύβονται.
Τα χειρότερα, όπως πήροφορούμαι απεφεύχθησαν χάρη στην παρέμβαση του πρώην υπουργού Υγείας, νυν βουλευτή Δωδεκανήσου και προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, Δημήτρη Κρεμαστινού, ο οποίος υποδέχθηκε το πρωί μαζί με τους άλλους δύο βουλευτές του νομού Νίκο Ζωίδη και Στάθη Κουσουρνά τον υπουργό Εργασίας. Εκεί τον ενημέρωσε για το ..." σχέδιο προστασίας"  του. Και ο  ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος συμφώνησε ότι δεν θα μπορούσε να πάιζει κρυφτό μια ολόκληρη μέρα στη Ρόδο και ζητήθηκε από το γραμματέα της ΝΕ να ενημερώσει τηλεφωνικά, έστω και την τελευταία στιγμή τα ΜΜΕ για το πρόγραμμα του υπουργού ενώ κανονίστηκε και συνένετυξη Τύπου το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Έστω και την τελευταία στιγμή γλύτωσαν τη γελοιοποίηση!

ΥΓ Οι εγκέφαλοι της Νομαρχιακής Επιτροπής στην προσπάθειά τους να "προστατεύσουν" το Λοβέρδο, πληροφορούμαι ότι  κανόνισαν  να έχει κάποια στιγμή συνάντηση με την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Ρόδου που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και όχι με τις άλλες παρατάξεις, για να μην του ασκήσουν... αντιπολίτευση!!! Δεν αντελήφθησαν οι δυστυχείς ότι όταν έρχεται υπουργός δεν πρόκειται γαι μια κλειστή κομματική διαδικασία, αλλά οφείλει να απευθύνεται σε ολόκληρη τη κοινωνία. Ψιλά γράμματα θα μου πείτε για τα επίπεδα της επαρχιώτικης μικροπολιτικής....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου