Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Michele Lamy: Η εκκεντρικη ''μαγισσα'' - Η αποκρυπτογράφηση ενός fashion icon

 

Με την πρώτη ματιά νομίζει κανείς ότι είναι κάποια τσιγγάνα με μακρύ παρελθόν, ή ότι είναι μια 1600 ετών μάγισσα, ή βαμπίρ...

Η Michele Lamy είναι η τελευταία εκκεντρική περσόνα της μόδας




Σχεδιάστρια μόδας, performer, παραγωγός ταινιών, μούσα και σύζυγος του υπερταλαντούχου σχεδιαστή Rick Owens. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που μου έρχονται στο μυαλό όταν ακούω το όνομά της Michele Lamy.
Κι αν δεν την ξέρεις, αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να την μάθεις…

 

Η Michele είναι μία εμβληματική φιγούρα των 90s που έγινε γνωστή για το “Les Deux Cafes” που διατηρούσε στο Los Angeles – ένα underground club που στεγαζόταν σε ένα υπαίθριο πάρκινγκ και αποτελούσε στέκι των εναλλακτικών καλλιτεχνών της πόλης. Εκεί γνώρισε τον Rick Owens, τον σημερινό σύντροφο και συνεργάτη της, με τον οποίο δημιούργησε την προσωπική της σειρά ρούχων με την επωνυμία ”LAMY”.

 


Η Michele και ο Rick, θεωρούνται μέχρι σήμερα ένα από τα πιο ταιριαστά ζευγάρια στο χώρο της μόδας, παρά τις φήμες για την σεξουαλικότητα του Rick. Ο ίδιος μάλιστα έχει σχολιάσει σε συνέντευξή του ότι αν ένα ζευγάρι είναι ταιριαστό τόσο στην ιδιωτική του ζωή όσο και στην επαγγελματική, οι σεξουαλικές προτιμήσεις του καθενός δεν παίζουν κανένα ρόλο!
Οι δυο τους, ζουν και εργάζονται μαζί στο Παρίσι από το 2003, χτίζοντας ουσιαστικά το label της εταιρίας τους. Σήμερα, είναι γνωστοί για τις ξεχωριστές collection που παρουσιάζουν, τα ιδιαίτερα project τους αλλά και τις συλλογές επίπλων που σχεδιάζουν.
Ωστόσο, αυτό που κάνει ξεχωριστή τη Michele Lamy, είναι η εκκεντρική περσόνα που έχει δημιουργήσει γύρω από την εικόνα της. Η Michele φροντίζει να κλέβει τις εντυπώσεις σε κάθε της εμφάνιση, καθώς είναι γνωστή για το gothic style της, τα έντονα κοσμήματα, τα εντυπωσιακά της τατουάζ αλλά και τις χρυσές θήκες στα δόντια της!
Παρακάτω μπορείς να δεις μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές εμφανίσεις της, ένα video με μια πρόσφατη collection του Rick Owens αλλά το τελευταίο βιντεοκλίπ διάρκειας 16 λεπτών της τραγουδίστριας FKA Twigs, στο οποίο συμμετείχε η Michele!



rick-owens-and-michele-lamy-_cultureim_com_5


3-3
michele-lamy-3-jj 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου