Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Η Έλενα Κουντουρά, όταν ήταν μούσα του Serge Lutens και αποκλειστικό μοντέλο της Shiseido







Κι όμως! Είναι η Έλενα Κουντουρά των ΑΝΕΛ, όταν έκανε διεθνή καριέρα ως μοντέλο.
Η κυρία Έλενα Κουντουρά είναι πλέον Αναπληρωτής Υπουργός Τουρισμού στη νέα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και εμείς ψάξαμε στιγμές στην καριέρα της που δεν ασχολούνταν με την πολιτική, αλλά με το μόντελινγκ. Η κα Κουντουρά υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου επί σειρά ετών. Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο άλμα εις ύψος και στα 100μ. με εμπόδια, με πανελλήνια ρεκόρ, πανελλήνιες νίκες και διεθνείς διακρίσεις.
Ακόμα και στο μόντελινγκ, πάλι έκανε ... πρωταθλητισμό. Από το 1984 ως το 1997 έκανε διεθνή καριέρα ως μοντέλο, και το 1990 ανακηρύχθηκε από το CCN ένα από τα δέκα καλύτερα μοντέλα του κόσμου. Μια από τις σημαντικές και πολύχρονες συνεργασίες της ήταν εκείνη με τον γνωστό Γάλλο φωτογράφο, σχεδιαστή και σκηνοθέτη στον χώρο της μόδας Σερζ Λουτένς (Serge Lutens), όπου η κα Κουντουρά είναι αγνώριστη.
Μεγάλη επιτυχία είχε η συνεργασία της με την ιαπωνική εταιρεία καλλυντικών Shiseido.

Η Έλενα Κουντουρά γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι κόρη απόστρατου αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού. Σε ηλικία μόλις 11 ετών γράφτηκε στον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο και μάλιστα, υπήρξε πρωταθλήτρια της Εθνικής Ομάδας για πολλά χρόνια, με πανελλήνια ρεκόρ στα 100 μέτρα μετ' εμποδίων και στο άλμα εις ύψος, με πανελλήνιες και διεθνείς διακρίσεις.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών - ΤΕΦΦΑ, και από το 1984 έως το 1996 έκανε Διεθνή καριέρα στη βιομηχανία της μόδας.
Είναι παντρεμένη με τον Σαράντη Παπαχριστόπουλο, με τον οποίο έχει αποκτήσει δύο γιους, τον Αλέξανδρο και τον Μάριο. Από το 1996 έως και το 2003, ήταν αρχισυντάκτρια πολλών ελληνικών περιοδικών lifestyle, ενώ μάλιστα, ήταν αυτή που εμπνεύστηκε το βραβείο ''Γυναίκες της χρονιάς''. Το 2001 ίδρυσε με τον σύζυγό της τη δική τους εκδοτική εταιρεία και το 2004 έγινε μέλος της Βουλής των Ελλήνων.




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου