Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Έφυγε από τη ζωή ο κωμικός Ρόμπιν Ουίλιαμς




Ο διάσημος κωμικός Ρόμπιν Ουίλιαμς, ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς της γενιάς του, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στη Βόρεια Καλιφόρνια. Ήταν 63 ετών. Αν και τα αίτια του θανάτου του διερευνώνται, οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες θεωρούν ότι ο ηθοποιός πέθανε από ασφυξία, που ήταν αποτέλεσμα αυτοκτονίας.

spiti-robin-williams
11 Αυγούστου 2014: Λίγα λουλούδια στη μνήμη του διάσημου κωμικού, στην πόρτα του σπιτιού όπου βρέθηκε νεκρός (Reuters)

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, ο οποίος είχε δώσει προσωπική μάχη με τον εθισμό κατά το παρελθόν, είχε εισαχθεί παλαιότερα σε κέντρο αποκατάστασης στη Μινεσότα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του.
Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο, ο Ρόμπιν Ουίλιαμς, που είχε κερδίσει το Όσκαρ για την ταινία «Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ», έπασχε από κατάθλιψη, κάτι που επιβεβαίωσε και ο προσωπικός βιογράφος του. Ο τελευταίος ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «αυτή είναι μια τραγική και ξαφνική απώλεια. Η οικογένεια ζητά σεβασμό για την ιδιωτική τους ζωή κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης στιγμής ».




oscar-robin-williams
23 Μαρτίου 1998: Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς κερδίζει Όσκαρ Β' ανδρικού ρόλου για τη συγκλονιστική ερμηνεία του στην ταινία «Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ» (Reuters)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο Αμερικανός ηθοποιός, που ζούσε με τη σύζυγό του στη βόρεια Καλιφόρνια, κηρύχθηκε νεκρός στις 12:02 τοπική ώρα και η πιθανή αιτία του θανάτου ήταν ασφυξία εξαιτίας αυτοκτονίας. Η είδηση του θανάτου του έκανε τον γύρο του Διαδικτύου, προκαλώντας θλίψη σε χιλιάδες θαυμαστές του, ενώ χιλιάδες ήταν τα «αντίο» στο tweeter.
Η σύζυγος του Ρόμπιν Ουίλιαμς δήλωσε συντετριμμένη: «Έχασα τον σύζυγο και ταυτόχρονα τον καλύτερό μου φίλο, ενώ ο κόσμος έχασε έναν από τους πιο αγαπημένους του καλλιτέχνες και έναν υπέροχο άνθρωπο».

robin-williams-oikogeneia
26 Μαρτίου 2002: Με τη σύζυγό του και τον γιο του στην πρεμιέρα της ταινίας «Death to Smoochy» στη Νέα Υόρκη (Reuters)

Ανακοίνωση για τον θάνατο του ηθοποιού εξέδωσε και ο Μπαράκ Ομπάμα: « Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς ήταν ένας αεροπόρος, ένας γιατρός, ένα τζίνι, μια νταντά, έναν πρόεδρος, ένας καθηγητής. Αλλά ήταν ένας και μοναδικός στο είδος του. Έφτασε στις ζωές μας ως εξωγήινος, αλλά τελικά κατάφερε να αγγίξει κάθε στοιχείο του ανθρώπινου πνεύματος. Μας έκανε να γελάμε. Μας έκανε να κλαίμε. Έδωσε το απεριόριστο ταλέντο του ελεύθερα και γενναιόδωρα σε εκείνους που το χρειάζονταν περισσότερο -από τα στρατεύματά μας που βρίσκονται στο εξωτερικό, στους περιθωριοποιημένους ανθρώπους στους δρόμους μας. Η οικογένεια Ομπάμα εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Robin, στους φίλους του και σε όσους βρήκαν τη φωνή τους χάρη στον Robin Williams».

robin-williams-kori
Το τελευταίο tweet του διάσημου ηθοποιού ήταν κάτω από τη συγκεκριμένη φωτογραφία και έγραφε «Χρόνια πολλά στη Zelda Rae», ευχόμενος για τα 25α γενέθλια της κόρης του


Mε μήνυμα στο tweeter αποχαιρέτησαν τον Ρόμπιν Γουίλιαμς τόσο η κόρη του, Zelda, και μάλιστα με ένα απόσπασμα από τον «Μικρό Πρίγκηπα» του Σεντ Εξιπερί, όσο και η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου που ανέβασε την παρακάτω φωτογραφία και σχολίασε: «Genie, you' re free».

academy-robin-williams

Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου 1951 στο Σικάγο. Είχε πάνω από τρεις δεκαετίες σπουδαία κινηματογραφική καριέρα και είχε γίνει διεθνώς γνωστός για την ερμηνεία του στο αντιπολεμικό έπος του Μπάρι Λέβινσον «Good Morning Vietnam» («Καλημέρα Βιετνάμ») του 1987.

Κατέκτησε το κοινό σε όλο τον κόσμο χάρη σε σπουδαίες ερμηνείες, όπως στον ρόλο του λαμπρού παιδαγωγού στον «Κύκλο των χαμένων ποιητών» και στην οικογενειακή κωμωδία «Mrs Doubtfire». Βραβεύτηκε με Όσκαρ Β' ανδρικού ρόλου για την ταινία «Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ» και είχε ακόμη τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ Α' ανδρικού ρόλου.

asteri-xoligoud2



Σχετικό θέμα: Το Χόλιγουντ θρηνεί ένα από τα πιο ταλαντούχα και αγαπητά παιδιά του


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου