Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Ο πράσινος τηλεφωνικός θάλαμος έχει εκλογές!

Εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ! Το σκέφτηκαν καλά; Σε τι θα χρησιμεύσουν; Σε τίποτα. Το μόνο καλό είναι ότι θα απαλλάξουν τους μέχρι σήμερα γραμματείς από την αγγαρεία να προΐστανται ενός κομματικού υπολείμματος. Οι εποχές της δόξης παρήλθον και ουδείς δείχνει να ενδιαφέρεται. Δεν αποκλείεται ωστόσο να βρεθούν κάποιοι που θα θελήσουν να βγουν μπροστά κερδίζοντας - με αυτοθυσία ομολογουμένως – την εύνοια του σημερινού «προέδρου» (οποία τους τιμή) και κάποιοι άλλοι αμετανόητα ρομαντικοί, που ακόμη πιστεύουν ότι ο… Λάζαρος μπορεί και να αναστηθεί, μέσα από καθαρά πολιτικές και ουσιαστικές διαδικασίες και δεν σταματούν να καταθέτουν προτάσεις με τις οποίες ουδείς ασχολείται.
Είναι οι ίδιοι που φώναζαν ότι και το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ προ μηνών, έπρεπε να κινηθεί στην ίδια κατεύθυνση, του ουσιαστικού ιδεολογικού και πολιτικού αποσαφηνισμού της φυσιογνωμίας του κόμματος. Τελικά, όπως η στήλη είχε προβλέψει πολύ νωρίς – δεν χρειάζεται άλλωστε ιδιαίτερη ευφυΐα για να γίνει αντιληπτό – το συνέδριο κατέληξε μια μάζωξη χειροκροτητών του Βενιζέλου, ο οποίος είναι, επιτέλους, αυτό που ονειρεύτηκε: Πρόεδρος ενός κόμματος, μόνο που δεν είναι το ΠΑΣΟΚ αυτό του οποίου προεδρεύει, αλλά ένα δεκανίκι της ακροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας, με την οποία υποτίθεται ότι θεωρητικά διαφωνεί, αλλά πρακτικά στηρίζει. Με πρόσχημα τη σταθερή διακυβέρνηση της χώρας, όταν η πραγματική επιδίωξή του είναι, το σημερινό τρικομματικό έκτρωμα να μείνει όσο περισσότερο γίνεται στην διακυβέρνηση της χώρας και ο ίδιος όσο πιο γερά γαντζωμένος πάνω του, διότι αλλιώς, δεν υπάρχει μέλλον πολιτικό γι αυτόν.
Το ότι, με τις φαεινές του ιδέες, ο μνημονιακότερος των μνημονιακώ ν, πρώην υπουργός Οικονομικών και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, διέλυσε το Κίνημα, σε σημείο να είναι αμφίβολο αν θα μπει στη Βουλή στις επόμενες εκλογές, φαίνεται να το παραλείπει 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου