Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Ζήτω η συμμετοχική δημοκρατία!

ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗς ΡΟΔΟΥ - ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Ποτέ πριν στη διαδρομή του το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν περισσότερο συγκεντρωτικό από όσο είναι σήμερα. Αγνοούνται και καταλύονται όργανα και διαδικασίες, που υπάρχουν, όπως αποδείχθηκε, μόνο για το «θεαθήναι».  Και αποδείχθηκε περίτρανα με την επιβολή άνωθεν και εξωδιαδικαστικά της υποψηφιότητας του Στάθη Κουσουρνά.
Το ζήτημα είναι μείζον πολιτικό και δεν έχει σχέση με τα πρόσωπα. Στη θέση του βουλευτή Δωδεκανήσου θα μπορούσε να ήταν ο οποιοσδήποτε. Σημασία έχει ότι είναι μια εξωδιαδιαστική επιλογή.
Ευλόγως διερωτώνται λοιπόν οι έχοντες στοιχειώδη λογική: Αφού ο Γιώργος Παπανδρέου επέβαλε στο παρά πέντε τις δικές του επιλογές εξωδιαδικαστικά,  γιατί τους ταλαιπωρούσαν επί τρεις μήνες τους εν δυνάμει υποψηφίους στη δήθεν Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων; Γιατί δεν υπεδείκνυε από την αρχή τους εκλεκτούς του, να τελειώνουμε, να γλυτώσουν στελέχη και κόμμα την ταλαιπωρία και τα ρεζιλίκι;
Σήμερα, όλοι μπορούμε πια να διαπιστώσουμε ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες για το ΠΑΣΟΚ είναι Terra Incognita! Ο Γιώργος Παπανδρεου μόνο για τη δική του προσωπική εκλογή άνοιξε τις  διαδικασίες στη βάση του κόμματος, δύο φορές. Στις 8 Φεβρουαρίου του 2004 και στις 11 Νοεμβρίου του 2007. Εκεί τελείωσε η «συμμετοχική δημοκρατία» φράση την οποία  δεν ξαναέβαλε στο στόμα του. Ξεχάστηκε και σαν έννοια και σαν διαδικασία. Τελείωσε η δημοκρατία και ξεκίνησε η – όπως αποδείχτηκε -  η παρωδία. Το  opengov και η υποβολή προτάσεων μέσω  internet, δεν είναι παρά η δημοκρατική επίφαση του πλήρους και απόλυτου συγκεντρωτισμού και απαξίωσης κόμματος, οργάνων, στελεχών. Αποφασίζομεν και διατάσσομεν! Ζητω η «συμμετοχική δημοκρατία»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου