Κυριακή, 29 Αυγούστου 2010

Φώτης Κωστόπουλος: «Άντε γειά»!

ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗς ΡΟΔΟΥ - ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010

Από τα μέσα Ιουνίου ακόμη η στήλη είχε προβλέψει το φιάσκο των διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη υποψηφίου δημάρχου Ρόδου. Από την αρχή είχαμε υποστηρίξει την άποψη ότι το παιχνίδι ήταν στημένο με σημαδεμένη τράπουλα. Από την αρχή είχαμε πει πως και μόνο για λόγους πολιτικής και προσωπικής αξιοπρέπειας, όσοι δέχτηκαν αρχικά να συμμετάσχουν, θα έπρεπε να αποχωρήσουν. Επί δυόμιση σχεδόν μήνες σέρνεται μια κατάσταση σκοπίμως παρελκυστική, που κακοποιεί και απαξιώνει πολιτικά τα πρόσωπα, ενώ πριν καλά – καλά ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης (αλήθεια, πότε έγινε ουσιαστική αξιολόγηση και με ποια κριτήρια;) άρχισαν να διαδίδονται φήμες ότι η επιλογή ουσιαστικά είχε γίνει στο πρόσωπο συγκεκριμένου υποψηφίου, στα μέτρα του οποίου πασχίζουν να φέρουν εκ των υστέρων τις δημοσκοπήσεις! Κατόπιν αυτών, ο εκφυλισμός της διαδικασίας ήταν αναμενόμενο ότι θα οδηγούσε σε αποχωρήσεις. Πρώτα αποχώρησε ο Αλέξανδρος Παπουράς. Χθες το πρωί γνωστοποίησε δια των ΜΜΕ την απόφασή του να αποχωρήσει και ο Φώτης Κωστόπουλος (ο Γιάννης Παρασκευάς επέλεξε μια πιο σύνθετη διαδικασία για να εκφράσει την αντίθεσή του στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται και σίγουρα έχει δυσκολέψει πολύ τη ζωή όλων όσων καλούνται να πάρουν αποφάσεις).
Ας μη βιαστούν κάποιοι να πουν ότι ο Φώτης Κωστόπουλος φεύγει τώρα που διαπιστώνει ότι δεν έχει καμία ελπίδα. Ακόμη κι αν συμβαίνει αυτό, δεν σημαίνει ότι οι επισημάνσεις του για την καθόλα προσβλητική στα πρόσωπα των υποψηφίων διαδικασία δεν είναι σωστές.
«Παρά το ότι όλοι ζητούσαμε επίσπευση των διαδικασιών, οδηγηθήκαμε στην συνεδρίαση της 23 Αυγούστου οπότε για πρώτη φορά (2,5 μήνες μετά) η επιτροπή θα αξιολογούσε ουσιαστικά τις υποψηφιότητες. Βέβαια το ερώτημα είναι με ποιο κριτήριο, βασιζόμενη μόνο σε μια δημοσκόπηση που έγινε και αυτή σε ακατάλληλο χρόνο (15 Αύγουστο) όταν η επιτροπή δεν γνωρίζει ούτε φυσιογνωμικά του υποψήφιους ; Δυστυχώς όμως  ούτε στις 23/8 υπήρξε απόφαση ενώ μέχρι σήμερα ουδεμία πληροφόρηση υπάρχει για το τι θα συμβεί και σε ποιο χρόνο. Όλα αυτά είναι βέβαιο ότι ουδεμία σχέση έχουν με οποιαδήποτε έννοια πολιτικής διεργασίας και διαδικασίας» αναφέρει στην ανακοίνωση – δήλωση της αποχώρησή του ενώ επισημαίνει και κάτι ακόμη σημαντικό: «Φθάσαμε τέλος Αυγούστου, δηλαδή 2,5 μήνες μετά, χωρίς στο μεταξύ η επιτροπή που ορίσθηκε να έχει οποιαδήποτε συνάντηση και οποιασδήποτε μορφής επικοινωνία με τα πρόσωπα που προτάθηκαν ή αυτοπροτάθηκαν, έτσι ώστε να σχηματίσει άμεσα γνώμη για τις απόψεις και τις πολιτικές θέσεις του καθενός». Με άλλα λόγια η επιτροπή δεν γνωρίζει αυτούς  για ποιους καλείται να αποφασίσει! 
Και καταλήγει: «Αποτέλεσμα όλων αυτών, ήταν εκεί που στο ξεκίνημα εμφανιζόμαστε με απόλυτη υπεροπλία στελεχών και με σαφές προβάδισμα στον έλεγχο των πολιτικών εξελίξεων με το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, σήμερα να εμφανιζόμαστε ουραγοί των εξελίξεων τις οποίες τρέχουμε να προλάβουμε. Όλα αυτά με βρίσκουν έντονα προβληματισμένο για την συνέχεια. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα είμαι υποχρεωμένος να σας δηλώσω ότι αποχωρώ από την διαδικασία και δεν επιθυμώ να συμμετέχω σε καμιά διαδικασία αξιολόγησης».
Ποιος διαφωνεί σε όλα αυτά; Προφανώς κανένας που δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του. Ζήτω το Κίνημα – Κόμμα των ανοιχτών διαδικασιών και της συμμετοχικής δημοκρατίας!!! Θα ήταν πιο τίμιο και ειλικρινές αν δεν πήγαιναν καθόλου σε διαδικασία και ανακοίνωνε τον εκλεκτό του το Μαξίμου από την αρχή. Αποφασίζομεν και διατάσσομεν!  Θα γλύτωνε το ρεζιλίκι και το κόμμα και τα πρόσωπα.