Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Andy Warhol, Polaroids - Νέο φωτογραφικό λεύκωμα από τις εκδόσεις Taschen


 Η τέχνη της στιγμής

«Μια φωτογραφία για μένα σημαίνει ότι ξέρω πού βρισκόμουν κάθε λεπτό. Γι’ αυτό φωτογραφίζω. Είναι ένα οπτικό ημερολόγιο». Ο Andy Warhol ήταν ένας επίμονος χρονικογράφος της ζωής που στροβιλιζόταν γύρω του. Από τα τέλη της δεκαετίας του ’50 έως τον θάνατό του, το 1987, κουβαλούσε πάντα μαζί του μια Polaroid και συσσώρευσε μια τεράστια συλλογή φωτογραφιών.



Φίλοι, εραστές, συνεργάτες, θαμώνες του Factory, προσωπικότητες εφήμερες ή λαμπερές, σταρ και σκοτεινές περσόνες, άνθρωποι της μόδας και της μουσικής, όλοι καταγράφονται στις στιγμιαίες φωτογραφικές λήψεις του.
Ο Μick Jagger, o Αlfred Hitchcock, o Jack Nicholson, o Υνes Saint Laurent, o Pele, η Grace Jones, η Debbie Harry είναι μερικά από τα πρόσωπα που συγπεριλαμβάνονται στο λεύκωμα Andy Warhol, Polaroids των εκδόσεων Taschen. Μαζί με τα πορτρέτα, εικόνες από τις ξέφρενες νύχτες, τοπία αλλά και still lives, φωτογραφίες από τις εμβληματικές κονσέρβες σούπας μέχρι τις περίφημες κούκλες Cabbage Patch (τα Λαχανόπαιδα). Η οπτική καταγραφή μιας μεγάλης ζωής, πολύ πριν από το Instagram. Μ.Κ.
ΠΡΟΣΩΠΑ
O Dennis Hopper το 1970, ο Jack Nicholson και ο Yves Saint Laurent το 1972. Το λεύκωμα Andy Warhol, Polaroids εκδόθηκε σε συνεργασία με το Andy Warhol Foundation. www.tashen.com

Η τέχνη της στιγμής


  • Η τέχνη της στιγμής
  • Η τέχνη της στιγμής
  • Η τέχνη της στιγμής
  • Η τέχνη της στιγμής
  • Η τέχνη της στιγμής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου