Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Oscars 2020: Οι υποψήφιες ταινίες στην ποπ εκδοχή τους

Η οσκαρική περίοδος κοντεύει να φτάσει στο τέλος της και τα στοιχήματα για το ποιος θα πάρει το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας έχουν ανάψει για τα καλά. Αλλά πριν η Ακαδημία ανακοινώσει την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου (ξημερώματα Δευτέρας στην Ελλάδα) τους μεγάλους νικητές, το Shutterstock μας δίνει μια πιο ποπ εκδοχή των υποψήφιων ταινιών παρουσιάζοντας μερικές υπέροχες pop art αφίσες για κάθε μια από αυτές εμπνευσμένες από μερικούς από τους πιο αναγνωρίσιμους καλλιτέχνες του χώρου, όπως τους Σαούλ Μπας, Ντέιβιντ Χόκνεϊ, Τιερί Γκέτα (aka Mr, Brainwash) και άλλους.
Διαβάστε ακόμα: Oscars 2020: Τα νούμερα λένε πάντα την αλήθεια
Σύμφωνα με το Shutterstock «κάθε μια από τις παρακάτω αφίσες περιέχει φωτογραφίες, textures και εικονογραφήσεις από την ποικίλη συλλογή του Shutterstock, η οποία μετράει πάνω από 300 εκατομμύρια φωτογραφίες, αντλώντας έμπνευση από παγκοσμίους φήμης ποπ καλλιτέχνες.»


Δείτε παρακάτω τις αφίσες για κάθε μια από τις υποψήφιες ταινίες.

oscars 2020 pop 607 «1917» του ΤζέιΣι Μορένο, εμπνευσμένο από τον Ντέιβιντ Κάρσον.


6+7 αξέχαστα φιλιά από τα χείλη της Τέχνης!

Τα 6 πιο διάσημα φιλιά της Τέχνης και 7 outsiders σε ένα αφιέρωμα [όλο πάθος] για την Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού που καθιερώθηκε να είναι κάθε χρόνο στις ...6/7! Ας αρχίσουμε από ένα τρυφερό αλλά κι ερωτικό φιλί στο μάγουλο... Το χρυσό φιλί του Gustav Klimt.
Θεωρείται το πιο διάσημο έργο του Gustav Klimt, το πιο χαρακτηριστικό από την χρυσή του περίοδο κι από τα πιο γνωστά κι αγαπημένα έργα της Art Nouveau. Ένα πραγματικό αριστούργημα με επιρροές από τα Βυζαντινά Μωσαϊκά αλλά κι από την αφηρημένη τέχνη καθώς και από Βέλγους και Ολλανδούς  συμβολιστές... Ποια είναι η γυναίκα που δέχεται το φιλί; Άλλοι αναγνωρίζουν στο πρόσωπό της την Emilie Flöge [σύντροφο του Klimt] κι άλλοι την Adele Bloch-Bauer.
Το φιλί του Klimt έχει αναπαραχθεί σε χιλιάδες ρέπλικες κι έχει εφαρμοστεί σε εκατομμύρια σουβενίρ... Αμέτρητα φιλιά αλλά κανένα δεν είναι σαν το πρώτο φιλί...


Gustav Klimt: «The Kiss» [1908] – Belvedere Palace - Βιέννη


Oscars 2020: Αν οι αφίσες των υποψήφιων ταινιών έλεγαν την αλήθεια


Oscars Posters 



Οπως κάθε χρόνο, οι αφίσες που προδίδουν την οσκαρική αξία των φετινών υποψήφιων ταινιών δεν λένε ποτέ ψέματα.
Παραδοσιακά, λίγο πριν τα Οσκαρ, κάποιος οφείλει να πει την αλήθεια. Οι αφίσες που ακολουθούν παίρνουν το ρίσκο και δίνουν το (αληθινό) στίγμα της οσκαρικής περιόδου που κορυφώνεται καθώς πλησιάζουμε στην Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, όπου θα λάβει χώρα η 92η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ.


Oscars 2020: Οι οσκαρικές ταινίες σε μια μοναδική έκθεση ζωγραφικής στο Λονδίνο



Μια νέα έκθεση στο Λονδίνο γιορτάζει τις οσκαρικές ταινίες των 20 τελευταίων χρόνων με έργα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.
Σε λίγες ώρες (ξημερώματα Δευτέρας ώρα Ελλάδος) θα γνωρίζουμε τους μεγάλους νικητές της 92ης Απονομής των Βραβείων Οσκαρ. Αλλά πριν από αυτό, το περιοδικό Little White Lies αποφάσισε να τιμήσει όλες εκείνες τις ταινίες που κέρδισαν τα τελευταία 20 χρόνια το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας με έναν μοναδικό τρόπο. Ζήτησε από καταξιωμένους καλλιτέχνες από ολόκληρο τον κόσμο να δώσει ο καθένας τους την δική του ερμηνεία σε μια από αυτές τις ταινίες και να σχεδιάσουν από μια αφίσα με τον δικό τους ξεχωριστό στιλ.

Ολες οι αφίσες παρουσιάζονται σε μια έκθεση, η οποία θα διαρκέσει ως και τις 6 Μαρτίου, στην γκαλερί 71a στο Ανατολικό Λονδίνο. Για όλους όμως εμάς που δεν έχουμε την τύχη να τις απολαύσουμε από κοντά μπορούμε να δούμε κάθε μια από αυτές τις αφίσες παρακάτω. Ποια είναι η δική σας αγαπημένη;


american beauty 607 «American Beauty» (2000) της Κίρστεν Ρόθμπαρτ