Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Μεγάλη έκθεση για το θρυλικό Studio 54 θα παρουσιαστεί στο Μουσείο του Μπρούκλιν


Την πρώτη έκθεση αφιερωμένη στο θρυλικό Studio 54, που σημάδεψε τη νυχτερινή ζωή και την καλλιτεχνική σκηνή της Νέας Υόρκης, ετοιμάζει το Μουσείο του Μπρούκλιν.  


Το Studio 54 λειτούργησε για 33 μήνες, από τον Απρίλιο του 1977 ως τον Φεβρουάριο του 1980, αποτελώντας σημείο αναφοράς για το διάστημα που έμεινε ανοιχτό. Με τίτλο «Studio 54: Night Magic», θα είναι η πρώτη έκθεση αποκλειστικά αφιερωμένη στην άνοδο και την πτώση του κλαμπ, και θα ανοίξει τις πύλες της στις 13 Μαρτίου 2020.   


Περίπου 650 αντικείμενα αναμένεται να συμπεριληφθούν στην έκθεση που θα διερευνήσει το πρωτοποριακό ντιζάιν και τη λαμπερή αισθητική του κλαμπ, ενώ αυθεντικά σχέδια, σκίτσα και μακέτες, εφήμερα που διασώθηκαν από μέλη του κλαμπ, θα βγουν για πρώτη φορά «στο φως» από τη δεκαετία του 1970.

Ο σχεδιασμός της έχει εμπνευστεί από την ατμόσφαιρα του θρυλικού κλαμπ και ιδιαίτερα του φωτισμού του.  
Στην έκθεση περιγράφεται πώς το Studio 54 αναδύθηκε στη σκιά του πολέμου του Βιετνάμ και ενώ τα κινήματα για τα κοινωνικά δικαιώματα, τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ και τα δικαιώματα των γυναικών κέρδιζαν έδαφος, οδηγώντας στην ανάγκη για την ύπαρξη ενός χώρου που οι άνθρωποι θα εκφράζονται ελεύθερα.    


H έκθεση θα εμβαθύνει και στις πολιτικές του κλαμπ, που ίδρυσαν ο Ίαν Σράγκερ και ο Στιβ Ρούμπελ, οι οποίες εκτείνονταν πολύ πέρα από την αυστηρή του πόρτα, όπου αμέτρητοι κλάμπερς συνωστίζονταν για να μπουν στο Studio 54 και να διασκεδάσουν με τους θαμώνες του, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Άντι Γουόρχολ, η Νταϊάνα Ρος, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η Λάιζα Μινέλι, ο Μάικλ Τζάκσον, η Πατ Κλίβελαντ, ο Μικ Τζάγκερ και ο Τρούμαν Καπότε.
 
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου