Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Εδώ τα καλά φιλέτα! Να τρώει ο επενδυτής και να γλύφει τα δάχτυλά του!

Εδώ τα καλά φιλέτα! Να τρώει ο επενδυτής και να γλύφει τα δάχτυλά του!
Πίσω από την ΚΕΔΕ κρύβεται ο Στάθης Κουσουρνάς και περιμένει από τους άλλους δημάρχους να αποφασίσουν αν θα πρέπει να ξεπουληθεί το λιμάνι της Ρόδου.
 







Η Ρόδος και η Κως αποδεικνύονται  τελικά  πρώτης τάξεως “φιλέτα”! Ήδη έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση – ξεπούλημα  του γκολφ Αφάντου, των αεροδρομίων και των λιμανιών - μαρινών.
Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος που θριαμβολογούν τα εκδοτικά συγκροτήματα για το επικείμενο φαγοπότι.


“Στην αξιοποίηση 23 περιφερειακών λιμανιών της χώρας, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές, προχωρά άμεσα η κυβέρνηση στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. Στοχεύει αφενός στην προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και αφετέρου στην ενδυνάμωση του τουριστικού προϊόντος” γράφει το ΕΘΝΟΣ.
Ωστόσο, σύμφωνα με την λίστα του ΤΑΙΠΕΔ που αποκάλυψε το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής  πριν από λίγες εβδομάδες, το σύνολο των εσόδων που αναμένει η κυβέρνηση – σύμφωνα με τον “τιμοκατάλογο” που συντάχθηκε για  τη δημόσια περιουσία, είναι μόλις 100.000 ευρώ από το σύνολο των περιφερειακών λιμανιών και μαρινών. “Συγκλονιστικό” ποσό μπροστά στο συνολικό χρέος της χώρας!
Στα 400 εκατ. έχουν τιμολογηθεί δε τα περιφερειακά αεροδρόμια (έγραψε χθες η στήλη).

Ο Δήμος της Κω αντέδρασε άμεσα και διεμήνυσε στην κυβέρνηση ότι το ξεπούλημα του λιμανιού αποτελεί αιτία πολέμου. “Είναι αδιανόητο το ότι με το πρόσχημα της εξεύρεσης πόρων, ξεπουλιέται ο Δημόσιος πλούτος έναντι πολλές φορές, «πινακίου φακής».
Είναι τουλάχιστον ύποπτο, καίριου χαρακτήρα τοπικές υποδομές, όπως είναι τα λιμάνια μας να περνούν στα χέρια ιδιωτών, θέτοντας ουσιαστικά σε καθεστώς «ομηρίας και εξάρτησης» τις τοπικές κοινωνίες” αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Στη Ρόδο, αντίθετα, η βουβαμάρα των τοπικών φορέων είναι παροιμιώδης, ενώ για πολλούς εξ αυτών, η σιωπή μπορεί κάλλιστα να ερμηνευθεί ως συνενοχή στο έγκλημα του ξεπουλήματος δομών στρατηγικής σημασίας. Δεν κινείται φύλλο...  Ή μήπως φταίει η αποχαύνωση  που φέρνει η αυγουστιάτικη ραστώνη;
Για τα προσχήματα και μόνο, ο δήμαρχος της Ρόδου, αντί οποιασδήποτε άλλης αντίδρασης, πέταξε το μπαλάκι στην ΚΕΔΕ για ... διαβούλευση. Με άλλα λόγια, κρύφτηκε πίσω από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και περιμένει να χαράξουν οι άλλοι δήμαρχοι γραμμή και να αποφανθούν αν πρέπει ή όχι να ξεπουληθεί το λιμάνι της Ρόδου!  Έστειλε μια ολιγόλογη, χλιαρή  επιστολή στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη και ζητά από την ΚΕΔΕ να διαβουλευθεί, για να υπάρξει κοινή στάση απέναντι στο ζήτημα! Χωρίς την παραμικρή αναφορά που θα μπορούσε να φανερώσει τη θέση του ιδίου του δημάρχου και του δήμου γενικότερα σ' αυτό το μείζονος σημασίας θέμα, η επιστολή αποτελεί ένα ακόμα δείγμα δειλής, άτολμης στάσης, μνημείο υπεκφυγής, προφανώς για να μη δυσαρεστηθούν οι κυβερνώντες.  

Ρένα Παυλάκη - Διακίδη
ΠΡΟΟΔΟΣ Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012


1 σχόλιο:

  1. Ποιός άλλος λόγος μπορούσε να υπάρξει που είχε γίνει "μονομαχία κτυπημάτων πολιτικής βρωμιάς κάτω από την μέση"; Γιατί να θέλουν να πάρουν τις "πολιτικές αρχές" ενός κράτους στα πρόθυρα μίας βέβαιας χρεοκοπίας; Δεν νομίζω εάν δεν υπήρχαν (όπως λένε στα γαλλικά) τα bon fillet. Παριστάνουν δε τους "σωτήρες", αυτή είναι η μεγαλύτερη ειρωνεία καθώς και το μεγαλύτερο ψέμα που έχω ακούσει στην ζωή μου. Περίπου πριν δίμηνο είχα γράψει: Η επιχείρηση "Real Estate" με την ονομασία Ελλάς έχει αρκετή περιουσία για "ξεπούλημα" και τα κέρδη είναι με - γάλα. Υπάρχει δε μεγάλη πελατεία που είναι πρόθυμη να επενδύσει: "Στον ήλιο, θαυμάσια ακρογιάλια, και καθαρό αέρα". Και μετά έχουμε και τον κ. Παγκαλο με την "καραμέλα" που ακόμα πιπιλίζει να λέει: Μαζί τα φάγαμε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή