Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Παλιά υλικά στο χωνευτήρι του τοπικού κατεστημένου

Παλιά υλικά στο χωνευτήρι του τοπικού κατεστημένου
Στη Ρόδο,  αυγουστιάτικα, οι προύχοντες έχουν μια τάση να υποβαθμίζουν τα πάντα. “Με τις καντίνες θα ασχολούμαστε τώρα;” επέκριναν υποτιμητικά τη μείζονα μειοψηφία που είχε καταγγείλει το απίστευτο αλαλούμ και τη διαπλοκή που ανέδειξε το συγκεκριμένο “ανάξιο λόγου” συμβάν. “Λεπτομέρεια” κατά τους ίδιους και η υπόθεση των πάρτι στις Κάτω Πέτρες. Η υποβάθμιση του διαγωνισμού για την καθαριότητα τους δυσκόλεψε κομμάτι, η αλήθεια να λέγεται... Πως να υποβαθμίσεις 2 εκατ. ευρώ;
Τελικώς, αναρωτιέται κανείς τι συνιστά “σοβαρό θέμα” για τους ασκούντες (τρόπος του λέγειν) τοπική εξουσία;
Εδώ ξεπουλιέται το σύμπαν και δεν ψέλλισαν μια λέξη, ούτε καν για την τιμή των όπλων.
Κι όμως υπάρχει κάτι που τους ενδιαφέρει μέσα σε όλα αυτά τα ασήμαντα και ποταπά. Η επόμενη θέση εξουσίας που θα καταλάβουν. Κι ας απέχουμε δυο χρόνια από τις αυτοδιοικητικές – κατ' ευφημισμόν – κάλπες.  Έτσι, τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι δηλώσεις επίδοξων σωτήρων, που ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν μια θέση στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και που τυγχάνει να είναι οι παλιοί και δοκιμασμένοι “σωτήρες”.
Τώρα, πώς να το χαρακτηρίσει κανείς αυτό; Θράσος να το πει; Άγνοια κινδύνου να το πει; Δεν ξέρω ... Το θέμα είναι ότι κανένα ίχνος ανανέωσης δεν φαίνεται στον ορίζοντα και ότι οι παλιοί γνώριμοι επιχειρούν και πάλι να ανακυκλωθούν στο χωνευτήρι του τοπικού κατεστημένου.
Κοπιάστε...

Ρένα Παυλάκη - Διακίδη
ΠΡΟΟΔΟΣ Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

http://www.grafida.net/el/index.php?itemID=11&view=11&pageID=123408

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου