Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Επισημάνσεις

Ρένα Διακίδη - Δημοκρατική της Ρόδου - Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου 2010


Είχε πολλά ενδιαφέροντα σημεία η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Παρασκευά, μια μέρα μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για το Δήμο της Ρόδου, στη διάρκεια της οποίας «ανακρίθηκε» από τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ για την απόφαση καθόδου, και κατά πόσον αυτή συνιστά αντάρτικο ή εκβιασμό προς το ΠΑΣΟΚ. Φυσικά δεν αποδέχθηκε ούτε τον ένα, ούτε τον άλλο χαρακτηρισμό.
ü  Στα περί διαγραφής απάντησε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί διαγράψει το ΠΑΣΟΚ». Επανέλαβε ότι εκείνος ήταν ΠΑΣΟΚ «όταν άλλοι φοβούνταν να περάσουν την πόρτα των γραφείων του κόμματος για να μην τους δουν» και ότι «θα είμαι ο τελευταίος που θα κλείσει την πόρτα».
ü  Δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα «αντάρτικου» από μέρους του, από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανακοινώσει ακόμη καμία απόφαση για τον υποψήφιο δήμαρχο Ρόδου.
ü  Διερωτήθηκε για ποιο λόγο δεν τίθεται θέμα διαγραφής για τους Καΐσερλη και Κυρίτση στην Κω, για τους Ρούσσο και Διακομιχάλη στην Κάλυμνο, για τους Μηνατσή και Χανιώτη στην Κάρπαθο, αφού όλοι τους είναι στελέχη του ΠΑΣΟΚ και όλοι έχουν ανακοινώσει την κάθοδό τους στις εκλογές , πριν το κόμμα αποφασίσει ποιος θα είναι ο εκλεκτός του στους συγκεκριμένους δήμους. Η απάντηση στο ερώτημα αυτό κατά τον ίδιο είναι ότι «κάποιοι κύκλοι στο τοπικό ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν τον Γιάννη Παρασκευά, όχι γιατί πιστεύουν ότι δεν είναι ικανός, αλλά γιατί με την παρουσία του στον δημαρχιακό θώκο δεν θα έχουν περιθώρια εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων».
ü  Δήλωσε ότι δεν εκβιάζει και δεν εκλιπαρεί και ότι κατέθεσε πολιτική πρόταση για την διοικητική μεταρρύθμιση. Αν προχώρησε στην ανακοίνωση της απόφασής του («ειλημμένη εδώ και πολύ καιρό, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην προσωπική μου πορεία και εντός των ιδεολογικών ορίων του κόμματός μου») είναι γιατί η καθυστέρηση των διαδικασιών είναι μεγάλη και κάθε μέρα που περνάει δημιουργούνται προϋποθέσεις απώλειας του Δήμου Ρόδου από το ΠΑΣΟΚ.
ü  Επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο που αθέτησε τις αρχικές αποφάσεις περί την διαδικασία. Είχαν πει ότι θα είχε ολοκληρωθεί αυτή στις 15 Ιουλίου . Δεν έγινε. Είχαν πει ότι υποψήφιος θα είναι εκείνος που θα προηγηθεί στις δημοσκοπήσεις. Αθετήθηκε και αυτό. Με όλα όσα προηγήθηκαν εδώ και δυόμιση μήνες, απαξιώθηκαν πρόσωπα και διαδικασίες.
ü  Όποια κι αν είναι η απόφαση του ΠΑΣΟΚ, για εκείνον  «ο κύβος ερρίφθη».
ü  Και μια « λεπτομέρεια»: Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης ήταν ενήμερος εκ των προτέρων για τη συνέντευξη που έδωσε για πρώτη φορά στις 9 Ιουλίου, καθώς και για το περιεχόμενο της. Κανένας δεν τον απέτρεψε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου