Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Tίτλοι τέλους για το συγκλονιστικό Σκοτεινό Έπος "Penny Dreadful''




Την Κυριακή εκτός από τη γιορτή του Πατέρα, τους Τελικούς του NBA αλλά και το πολυαναμενόμενο ένατο επεισόδιο του Game Of Thrones, υπήρχε και το οριστικό τέλος του Penny Dreadful.
To τέλος της Βανέσα Άιβς, ήταν και το τέλος τoυ Penny Dreadful.
Έκπληκτους άφησε τους τηλεθεατές, το φινάλε της επιτυχημένης σειράς τρόμου του Showtime, αφού αμέσως μετά το συγκινητικό ποίημα του Γουίλιαμ Γουόρντσγουορθ "Ode: Intimations of Immortality from Recollections of Early Childhood", από τον Τζον Κλερ, είδανε τις λέξεις "The End" να πέφτουν στις οθόνες τους.
Δεν το «έκοψε» το κανάλι που το φιλοξενούσε. Ο δημιουργός της σειράς, John Logan αναφέρει πως είπε την ιστορία που θεωρούσε ο ίδιος πως έπρεπε να ειπωθεί και πέραν τούτου, αν συνέχιζε θα ήταν μια κοιλιά. Πράγμα που κάνουν πολλές σειρές.
Αλλά όχι το Penny Dreadful που φεύγει πάνω στο απόγειο, σαν σταρ. Και όλα αυτά όπως αναφέρει το The Hollywood Reporter.
Για τους λάτρεις του τρόμου, αλλά και του φανταστικού ήταν η καλύτερη σειρά που έχουμε δει.
Τέρατα, πάθη, λάθη και μια απύθμενη σκιά να μας ταράζει τα βράδια. Όπως το ονομάζαμε στα περισσότερα κείμενα γνώμης που γράφαμε, ήταν το Σκοτεινό μας Έπος.
Με απόφαση του Τζον Λόγκαν, δημιουργό της σειράς, το ένατο επεισόδιο The Blessed Dark, το οποίο προβλήθηκε την Κυριακή, ήταν και το τέλος της Penny Dreadful, με την Βανέσα Άιβς (Εύα Γκριν) να θυσιάζεται στα χέρια του Ήθαν Τσάντλερ (Τζος Χάρτνετ), προκειμένου να σώσει τον κόσμο και να επανασυνδεθεί με τον Θεό.
Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ο Λόγκαν, δηλώνει πως πάντα είχε σκοπό η σειρά να διαρκέσει, ακριβώς, τρεις κύκλους, και ευχαριστεί τους θαυμαστές της σειράς για την υποστήριξη τους αυτά τα χρόνια.





«Δημιούργησα το Penny Dreadful για να πω την ιστορία μιας γυναίκας που παλεύει με την πίστη της και με τους δαίμονες μέσα της. Για μένα, ο χαρακτήρας της Εύα Γκριν είναι η καρδιά της σειράς. Από την αρχή φανταζόμουν πως η ιστορία της θα ξεδιπλωθεί σε τρεις κύκλους, καταλήγοντας με την Βανέσα τελικά -και θριαμβευτικά- να συμφιλιώνεται καθώς επιστρέφει στην πίστη της. Το να έχουμε θαυμαστές που μας αγκάλιασαν τόσο παθιασμένα, είναι μία από τις πιο ευχάριστες εμπειρίες της καριέρας μου. Αυτό ήταν ένα πολύ προσωπικό έργο για μένα και θα είμαι για πάντα ευγνώμων που δούλεψα με ένα απίστευτο καστ ηγούμενο από την Εύα, τον Τζος και τον Τιμ, τους καταπληκτικούς Ιρλανδούς τεχνικούς μας και τους θαυμάσιους συνεργάτες μας στο Showtime και στο Sky», είπε ο Λόγκαν για το τέλος της σειράς σύμφωνα με το IGN. Ενώ ο επικεφαλής του Showtime, Ντείβιντ Νέβινς δήλωσε ότι:

«Ο Τζον Λόγκαν δημιούργησε επιδέξια μια πραγματικά όμορφη, λαμπρά γραμμένη, επική δραματική σειρά που έχει ελκύσει παθιασμένους θαυμαστές στο κανάλι μας. Μετά από τρεις γεμάτους κύκλους, ο Τζον είπε την ιστορία που ήθελε να πει και έφερε τη σειρά στο τέλος, με έναν απίστευτα ποιητικό τρόπο. Ήταν τιμή μας να δουλέψουμε μαζί του και το απίστευτα ταλαντούχο καστ του και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μπορούμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον Τζον, καθώς μεταβαίνει στη συγγραφή και παραγωγή του επόμενού μας έργου, Just Kids, στο πλάι της Πάττι Σμιθ. Μαζί με τους συνεργάτες μας στο Sky, γιορτάζουμε το όραμα του Τζον και το συναρπαστικό φινάλε του Penny Dreadful».


Η σειρά διαδραματίζεται στο Βικτωριανό Λονδίνο, και έχει για πρωταγωνιστές μερικούς από τους πιο τρομακτικούς χαρακτήρες της λογοτεχνίας. Στο επίκεντρο θα βρίσκεται ένας ντετέκτιβ, ο οποίος θα ερευνά μια σειρά από ανεξήγητα γεγονότα. Ανάμεσα στους χαρακτήρες που θα συναντήσει το κοινό θα είναι ο Victor Frankenstein και το τέρας που δημιούργησε, ο Dorian Gray από το μυθιστόρημα του Oscar Wilde αλλά και ο ίδιος ο Dracula.

Στην σειρά εμφανίστηκαν οι Eva Green, Josh Hartnett, Timothy Dalton,  Brian Cox ως ο πατέρας του Ethan, Jared Talbot, Shazad Latif ως Dr. Jekyll, Christian Camargo, Sam Barnett, Jessica Barden, Perdita Weeks και η Patti LuPone ως Dr. Seward.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου