Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Η Έμιλι Μπλαντ προσγειώνει στη μεγάλη οθόνη τη Μέρι Πόπινς


Η Ντίσνεϊ ανοίγει τον παλιό της κατάλογο και όταν δεν μπορεί να κάνει reboot, επιλέγει κάτι άλλο. Το σίκουελ.
Από τον Πάνο Γκένα

Η Μέρι Πόπινς ξαναπιάνει την ομπρέλα της και πετά προς τη μεγάλη οθόνη 52 χρόνια μετά την πρώτη μαγική της προσγείωση. H Walt Disney Pictures ανακοίνωσε πως στην πληθώρα μιούζικαλ και «ζωντανών» εκδοχών των αγαπημένων ταινιών κινουμένων σχεδίων που ετοιμάζει, προσθέτει κι ένα σίκουελ της «Μέρι Πόπινς» που θα συναντά την ιπτάμενη νταντά 20 χρόνια μετά την πρώτη ταινία και θα έχει τον Ρομπ Μάρσαλ («Σικάγο», «Τα Μυστικά του Δάσους») στο σκηνοθετικό τιμόνι.



Βασισμένη στη σειρά παιδικών βιβλίων της Π.Λ.Τράβερς, η Μέρι Πόπινς βρήκε την ιδανική της ερμηνεύτρια στο πρόσωπο της Τζούλι Άντριους. Η ιστορία της μαγικής νταντάς που έρχεται να φροντίσει την οικογένεια Μπανκς, αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του στούντιο, κέρδισε 5 όσκαρ (συμπεριλαμβανομένου του Α' γυναικείου ρόλοτ για την Άντριους) και συνοδευόταν από ένα σάουντρακ με τραγούδια που έμειναν κλασικά.

Η ταινία του 1964 τοποθετούταν χρονικά το 1910, οπότε η συνέχεια της Μέρι Πόπινς θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότητα να λαμβάνει χώρα στη δεκαετία του 1930, με στόχο να αντλήσει υλικό από τα οχτώ βιβλία που έγραψε η Τράβερς. Πιθανός τίτλος: «Mary Poppins comes Back», όπως άλλωστε λέγεται και ένα από τα βιβλία.
Ο Ρομπ Μάρσαλ, ο σκηνοθέτης του οσκαρικού «Σικάγο», έχει συνεργαστεί αρκετές φορές με τη Ντίσνεϊ, αν και φάνηκε άνισος χειριστής των επόμενων πρότζεκτ που ανέλαβε («Nine», «Πειρατές της Καραϊβικής: Σε Άγνωστα Νερά»). Ο θεατρικής εμπειρίας σκηνοθέτης και χορογράφος θα βρεθεί σίγουρα σε «γνωστά νερά» με τη νέα Πόπινς.
Το ίδιο και η εξαιρετική Έμιλι Μπλαντ, που φημολογείται έντονα πως θα ντυθεί την ιπτάμενη νταντά. Η Μπλαντ συνεργάστηκε με τον Μάρσαλ στο μιούζικαλ τα «Μυστικά του Δάσους», έχει δώσει διαπιστευτήρια για καλό τραγούδι και αποτελεί την ιδανική επιλογή.


Η αληθινή ιστορία της Π.Λ.Τράβερς και η προβληματική σχέση που ανέπτυξε η ίδια με τον Γουολτ Ντίσνεϊ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της αυθεντικής ταινίας, αποτέλεσε τη βάση για το καλογυαλισμένο δράμα «η Μαγική Ομπρέλα», με πρωταγωνιστές την Έμα Τόμσον και τον Τομ Χανκς στους ρόλους της Τράβερς και του Ντίσνεϊ αντίστοιχα.
Μπορεί για κάποιους η εικόνα και τα τραγούδια της «Μέρι Πόπινς» να ακούγονται φριχτά, αλλά για τους νοσταλγούς της παλιάς ταινίας και τους φανατικούς της ηρωίδας μία τα νέα συνοψίζονται σε μία λέξη:supercalifragilisticexpialidocious! Το σίγουρο είναι πως η μαγεία της Τζούλι Άντριους είναι αναντικατάστατη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου