Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

ΒΙΒΛΙΟ: “Loulou & Yves: The Untold Story of Loulou de la Falaise and the House of Saint Laurent”Στον ελίτ αστερισμό των fashion muses, λίγες έχουν λάμψει τόσο έντονα όσο η Loulou de la Falaise και στο νέο βιβλίο με τίτλο “Loulou & Yves: The Untold Story of Loulou de la Falaise and the House of Saint Laurent” ανακαλύπτουμε άγνωστες πτυχές της stylish ζωής της και την σχέση της με τον Γάλλο μόδιστρο.
Κατά τη διάρκεια της ακμής της, τη δεκαετία του ’60 και του ’70, η γυναίκα που ενέπνευσε τον Yves Saint Laurent όσο καμία, συναναστρεφόταν με όλους. Από τον Robert Mapplethorpe μέχρι τον Andy Warhol και είχε συνάψει σχέσεις με τον Kenzo Takada και τον σκηνοθέτη του «Performance», Donald Cammell.
Ο Saint Laurent της έδωσε αργότερα τα εύσημα για το σχεδιασμό των costume κοσμημάτων και αξεσουάρ για την πασαρέλα του και η de la Falaise το 2003 ξεκίνησε να κυκλοφορεί μια ομώνυμη συλλογή μόδας και αξεσουάρ, που είχε την υπογραφής και την έμπνευση της από τις αγγλικές της ρίζες  και τη rive gauche αισθητική που έκανε διάσημο τον ίδιο τον Saint Laurent.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου