Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

ΒΙΒΛΙΟ: The Essential Marilyn Monroe - Milton H. Greene: 50 Sessions





Κατά τη διάρκεια της καριέρας της η  Marilyn Monroe, είχε την επιλογή πολλών φωτογράφων για να συνεργαστεί. Το 1954 επέλεξε τον Milton H. Greene.

Η Monroe συνήψε μια συνεργασία με τον Greene, η οποία θα οδηγήσει σε περισσότερες από 5.000 φωτογραφίες που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια των τριών ετών. Συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 1953 όταν την φωτογράφησε για το περιοδικό LOOK και αργότερα θα σχηματίσουν μαζί τη Marilyn Monroe Productions, Inc. Η Monroe έζησε ακόμη και με τον Greene και με τη σύζυγό του Amy και τον γιο Joshua στο σπίτι τους στο Κονέκτικατ το 1957. Αν και μόνο ένα μικρό αγόρι τότε, ο Joshua Greene θυμάται τις ευτυχισμένες αναμνήσεις από την παιδική ηλικία.







Αυτές οι φωτογραφικές συνεδρίες μεταξύ φωτογράφου και μούσας, αποτελούν το αντικείμενο ενός νέου βιβλίου, The Essential Marilyn Monroe, Milton H. Greene: 50 Sessions.



Μεταξύ των πολλών "πολύτιμων λίθων" είναι μια σειρά φωτογραφιών που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό LIFE στο τεύχος 3 Ιουνίου 1957 υπό τον τίτλο "Marilyn in Many Roles".

Αυτή η νέα συλλογή 400 εικόνων, πολλές από τις οποίες δεν δημοσιεύθηκαν μέχρι στιγμής, κατέστη δυνατή από τον γιο του Greene Joshua, ο οποίος άρχισε να ασχολείται με το θέμα πριν από μια δεκαετία.

Μιλώντας στο TIME, εξήγησε το σχολαστικό έργο που έκανε για την αποκατάσταση των εικόνων που παρουσιάζονται  στο βιβλίο. Έχοντας μάθει τις τεχνικές σκοτεινού δωματίου από τον πατέρα του, ο Joshua χρησιμοποίησε αυτές τις δεξιότητες στο "ψηφιακό σκοτεινό δωμάτιο" για να φέρει τις φωτογραφίες στη ζωή με τον τρόπο που φαντάζεται ότι ο πατέρας του θα ήθελε να τις δει.


































  Ο Milton H. Greene (1922-1985), γνωστός για τη φωτογραφία  μόδας και τα πορτρέτα του από τη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ, συναντήθηκε με την Marilyn Monroe σε φωτογράφηση για το περιοδικό Look το 1953. Το ζευγάρι ανέπτυξε μια άμεση σχέση και τελικά έγιναν επιχειρηματικοί εταίροι. Το 1954, αφού την βοήθησε να απαλλαγεί  από το συμβόλαιο με το 20th Century Fox, δημιούργησε την "Marilyn Monroe Productions, Inc" . Ο Milton και η Marilyn ήταν πολύ περισσότερο από  επιχειρηματικοί εταίροι, η Marilyn έγινε μέρος της οικογένειας Greene. Μέχρι τη λήξη της σχέσης τους το 1957, το ζευγάρι είχε παραγάγει δύο ταινίες μεγάλου μήκους, εκτός από τις περισσότερες από 5.000 φωτογραφίες . Υπήρχε μαγεία στη σχέση εργασίας του Milton και του Marilyn. Η εμπιστοσύνη που είχαν στις ικανότητες ο ένας του άλλου ήταν απολύτως εμφανής σε κάθε φωτογραφία.

 

 


The Essential Marilyn Monroe Milton H. Greene: 50 Sessions

Joshua Greene


9781851498673
Hardcover
ACC Editions
Territory: USA & Canada
Size: 11.75 in x 11.75 in
Pages: 372
Illustrations: 153 color, 138 b&w

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου