Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Αποχωρεί από τις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ

 ΡΕΝΑ ΔΙΑΚΙΔΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ - ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010

Την αποχώρησή του από τις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη του υποψηφίου δημάρχου Ρόδου, είναι σφόδρα πιθανό να ανακοινώσει ο δήμαρχος Αρχαγγέλου Αλέξανδρος Παπουράς , στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που θα δώσει σήμερα στις 11:00 πμ στο Ακταίον.
Την πρόθεσή του αυτή - που εφόσον υλοποιηθεί δημιουργεί νέα δεδομένα και νέους συσχετισμούς δυνάμεων στο προεκλογικό τοπίο - άφησε εμμέσως πλην σαφώς να διαφανεί σε τηλεοπτική συνέντευξη του στην Τηλεόραση ΚΟΣΜΟΣ και τη Ρένα Διακίδη, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, λέγοντας ότι οι διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί μέχρι σήμερα του έχουν αφαιρέσει «και το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας σαν άνθρωπο και σαν θεσμικό παράγοντα».
Θρυαλλίδα για το ξέσπασμα του δημάρχου Αρχαγγέλου, που τον έφερε πιο κοντά στην απόφαση της αποχώρησης από τη διαδικασία επιλογής του υποψηφίου δημάρχου, απετέλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Πόκκια, στο ίδιο κανάλι, όπου υποστήριξε ότι «οι δέκα δήμαρχοι του νησιού θα πρέπει να πάνε στα σπίτια τους». Ο κ Πόκκιας είχε αιτιολογήσει την άποψή του αυτή λέγοντας ότι τόσα χρόνια δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν για να οδηγήσουν σε λύση μεγάλα προβλήματα του νησιού της Ρόδου, ενώ ειδικά για τους δημάρχους του ΠΑΣΟΚ είπε ότι στη διάρκεια της θητείας τους εγκατέλειψαν τη γραμμή του κόμματος και «έδρασαν ανεξέλεγκτα»! «Δεν λογοδοτούσαν πουθενά και δεν τους έλεγχε κανένας» είπε ενώ αναφέρθηκε και στα μέλη των δημοτικών παρατάξεων των δημάρχων λέγοντας ότι ούτε εκείνοι ασκούσαν το θεσμικό τους ρόλο, για να μη δυσαρεστήσουν το δήμαρχο και χάσουν την πιθανότητα μιας αντιδημαρχίας .
Έντονα αντέδρασε στις απόψεις αυτές ο Αλέξανδρος Παπουράς, ο οποίος είπε στην τηλεοπτική του συνέντευξη ότι οι δηλώσεις αυτές του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ - τον οποίον κατονόμασε ως τον κύριο υπεύθυνο για τον εκφυλισμό της διαδικασίας επιλογής υποψηφίων - έρχονται να επιβεβαιώσουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι από την αρχή εσκεμμένα υποβαθμίστηκε από τα όργανα του ΠΑΣΟΚ η υποψηφιότητα των δύο δημάρχων, του ιδίου και του κ. Σάββα Διακοσταματίου και ότι από την αρχή τους θεωρούσαν ως υποψηφίους «δεύτερης ταχύτητας», έναντι των υπολοίπων τεσσάρων, κκ. Παρασκευά, Παπανικόλα, Κωστόπουλου και Χατζηδιάκου.
Ο κ. Παπουράς χαρακτήρισε τις δηλώσεις του γραμματέα «μεγάλο ατόπημα» διότι υποτιμά όχι μόνο τους δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους αλλά κα όλους τους πολίτες του νησιού της Ρόδου που τους εξέλεξε. Κάλεσε δε τον κ. Πόκκια «να σοβαρευτεί» και όχι μόνο να ανακαλέσει τα όσα είπε, αλλά και «να παραιτηθεί αύριο κιόλας από τη θέση του γραμματέα». Παράλληλα τον χαρακτήρισε «επικίνδυνο» λόγω της γενίκευσης της κριτικής του σε όλους ανεξαιρέτως τους δημάρχους του νησιού.
Απείλησε μάλιστα ότι θα στείλει σε όλους τους συναδέλφους του δημάρχους αντίγραφο του DVD με τις δηλώσεις του γραμματέα, μαζί με επιστολή που θα τους εφιστά την προσοχή στα λεγόμενά του. Διερωτήθηκε μάλιστα αν ο κ. Πόκκιας, που έχει αρχίσει ήδη να σχηματίζει τον κορμό του ψηφοδελτίου του υποψηφίου δημάρχου που θα επιλεγεί με στελέχη των δήμων, παίρνει στο τηλέφωνο τους αιρετούς που ο ίδιος απαξιώνει για να ζητήσει τη συμμετοχή τους.
Ο δήμαρχος Αρχαγγέλου εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι οι δηλώσεις του κ. Πόκκια δεν έγιναν τυχαία στη δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά ενέχουν σκοπιμότητα που δεν είναι άλλη από το να οδηγηθούν οι διαδικασίες σε συγκεκριμένο υποψήφιο, τον οποίο πάντως αρνήθηκε να κατονομάσει. Σημείωσε επίσης ότι ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ υποκινείται για τις θέσεις του αυτές από άλλους, που κρύβονται πίσω του και εξυπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες. Προέβλεψε δε ότι με τέτοιες συμπεριφορές, το ΠΑΣΟΚ «θα χάσει το τραίνο», δηλαδή τις εκλογές του Νοεμβρίου, αφού ο κόσμος έχει απογοητευτεί και αγανακτήσει.
Από τα πυρά του Αλέξανδρου Παπουρά δεν ξέφυγαν ούτε οι βουλευτές του νομού, που παρότι συμμετέχουν στην επιτροπή αξιολόγησης υποψηφίων, δεν φρόντισαν προλάβουν και να αποτρέψουν την απαξίωση της διαδικασίας και των υποψηφίων. Τους κατηγόρησε ότι σκοπίμως δεν παίρνουν θέση και ότι ακολουθούν μια τακτική «ήξεις αφήξεις, που εξυπηρετεί μόνο τα δικά τους συμφέροντα», όταν την ίδια ώρα «έχουν την απαίτηση από τους δημάρχους να βγαίνουν για χάρη τους στα μπαλκόνια και να τους υποστηρίζουν ανοιχτά»!
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Αρχαγγέλου έκανε σαφή διαχωρισμό μεταξύ του τοπικού ΠΑΣΟΚ και των οργάνων του ΠΑΣΟΚ κεντρικά, λέγοντας ότι με την Ιπποκράτους δεν έχει κανένα πρόβλημα, ούτε μπορεί να επιρρίψει ευθύνες για τίποτα, αφού τα στελέχη της δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις άρα ενημερώνονται και επηρεάζονται από τις εισηγήσεις των τοπικών στελεχών. «Νιώθω βαθύτατα προσβεβλημένος από το τοπικό ΠΑΣΟΚ» δήλωσε και πρόσθεσε ότι μετά από αυτήν την εσκεμμένη απαξίωση που υφίσταται ως υποψήφιος, δεν μπορεί παρά να αντιδράσει. «Αν δεν το κάνω ο κόσμος θα πει είτε ότι δεν λειτουργεί ο εγκέφαλός μου, είτε ότι μου έχουν τάξει κάποια καρέκλα. Δεν ισχύει ούτε το ένα ούτε το άλλο» είπε χαρακτηριστικά και παρέπεμψε για την ανακοίνωση των ειλημμένων , όπως τις χαρακτήρισε, αποφάσεών του, αλλά και των επόμενων κινήσεών του στη σημερινή συνέντευξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου