«Μου αρέσει να κοιτάζω τα πράγματα μέσα από μία ασυνήθιστη οπτική και να διερευνώ το αναμενόμενο»
Jean Paul Gaultier
Μια μοναδική, παγκόσμιας εμβέλειας και ιστορικής σημασίας εκδήλωση διοργανώνεται από το Μουσείο Μπενάκη την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017.
Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στο έργο του κορυφαίου σχεδιαστή μόδας Jean Paul Gaultier που περιλαμβάνει επίδειξη μόδας και επίσημο δείπνο υπέρ των σκοπών του Μουσείου.
Ο θρυλικός Γάλλος δημιουργός επέλεξε το Μουσείο Μπενάκη για να παρουσιάσει αναδρομικά και ζωντανά τις δημιουργίες του με αναφορές στην Ελλάδα και στον πολιτισμό της, ζητώντας μάλιστα η όλη εκδήλωση να έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα με στόχο την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος.
Το Μουσείο ανταποκρίθηκε άμεσα στη γενναιόδωρη προσφορά του Jean Paul Gaultier και ανοίγει για πρώτη φορά στη ιστορία του τις πόρτες του σε μια τέτοια εκδήλωση προς τιμήν του πρωτοποριακού μόδιστρου.
Δημιουργίες του όπως η Αφροδίτη και η Σαπφώ, φουστανέλες, παραδοσιακές φορεσιές και άλλες χαρακτηριστικές εκδοχές της ελληνικότητας στο έργο του, θα παρελάσουν μαζί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μέσα στις αίθουσες του ιστορικού νεοκλασικού κτιρίου, σε ένα εξαιρετικά μοναδικό ντεφιλέ, οργανωμένο με την καλλιτεχνική υπογραφή του ίδιου του δημιουργού. Έργα τέχνης, σε διάλογο με τις αυθεντικές συλλογές που τα ενέπνευσαν, τα οποία αντανακλούν, όχι μόνο τη μοναδική ιδιοφυία του Jean Paul Gaultier, αλλά κυρίως, την αληθινή, βαθειά του αγάπη για κάθε τι ελληνικό. Ιστορικά αντικείμενα τα οποία μπορεί να φορεθούν για τελευταία φορά από μοντέλα και σύντομα να ενταχθούν στις συλλογές ενός μουσείου αφιερωμένου στον δημιουργό τους.
Ο Jean Paul Gaultier τιμά το Μουσείο Μπενάκη ως μία σταθερή πηγή έμπνευσης για τις συλλογές του, μεταφράζοντας με τον μοναδικό του τρόπο την «ελληνικότητα» από την αρχαιότητα έως το παραδοσιακό χθες. Το Μουσείο Μπενάκη αγκαλιάζει την εκδήλωση και τιμά τον φιλέλληνα δημιουργό.
Ένα μάθημα ελληνικής ιστορίας, ξεδιπλωμένο από τον Jean Paul Gaultier στο λίκνο του Ελληνικού Πολιτισμού: στο Μουσείο Μπενάκη. Μαθήματα γενναιοδωρίας από τον κορυφαίο σχεδιαστή, ο οποίος προσέφερε απλόχερα τον «εαυτό» του και το έργο του στο Μουσείο Μπενάκη για έναν ευγενή σκοπό: τη στήριξη της εκπαιδευτικής δραστηριότητας του Ιδρύματος για τα επόμενα χρόνια.
huffingtonpost.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου